ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΚώστας Μαρκόπουλος: Κακοπληρωτής και υπερχρεωμένος ο Σπανός

Κώστας Μαρκόπουλος: Κακοπληρωτής και υπερχρεωμένος ο Σπανός

Κώστας Μαρκόπουλος: Κακοπληρωτής και υπερχρεωμένος ο Σπανός

Αρθρο του Κώστα Μαρκόπουλου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Με έκπληξη παρακολουθώ την εξαγγελία νέων έργων από τον Περιφερειάρχη χωρίς μελέτες, σχεδιασμό, προγράμματα ένταξης και κυρίως χωρίς χρήματα.

Αυτό γίνεται, όταν είναι γνωστό ότι τα χρέη της Περιφέρειας σε επαγγελματίες, προμηθευτές, εργολήπτες έργου κάθε κατηγορίας και οι ενισχύσεις σε ΜΜΕ είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είναι εξαπάτηση και προσβολή της κοινής λογικής να εξαγγέλλει έργα ένας "μπαταχτσής" και υπερχρεωμένος Περιφερειάρχης, που γνωρίζει ότι ψεύδεται και ότι μοιράζει ψεύτικες ελπίδες. 

Αυτή η Περιφερειακή διοίκηση υπό τον κ. Σπανό υπονόμευσε το πλέον αναγκαίο αναπτυξιακό έργο για τη Χαλκίδα, που είναι η παράκαμψή της, αποδεχόμενος την απένταξή της από το ΕΣΠΑ και τη μετάθεση της στο ΠΔΕ.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι το πρώτο που θα ψαλιδιστεί δραματικά από το 2023 λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τρέχον έτος έναντι έργου 120 εκατ. ευρώ δόθηκαν μόνο 1,5 εκατομμύριο και το 2023 είναι προγραμματισμένα λιγότερα από 5 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι το έργο δεν θα παραδοθεί ούτε σε 10 χρόνια. Κι όλα αυτά έγιναν για να διασφαλιστούν από το ΕΣΠΑ χρήματα για τον ΒΟΑΚ της Κρήτης. Η απένταξη από το ΕΣΠΑ έγινε με την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας μόνο και μόνο για να ξαναγίνει ο κ. Σπανός αρεστός στον κ. Μητσοτάκη μετά την κρίση σχέσεων από την καταστροφική φωτιά της Β. Εύβοιας…

Με έκπληξη διάβασα πρόσφατα ότι ανακοινώθηκε και το φράγμα Σέττα- Μανίκια, για το οποίο βέβαια η Περιφέρεια δεν έχει χαράξει ούτε γραμμή μελέτης και αξιολόγησης των υπαρχόντων έργων και οικονομικής αποτίμησης του έργου. Αυτό το έργο εντάχθηκε χωρίς μελέτη και χωρίς χαρτιά στο πρόγραμμα «Τρίτσης», που επίσης σέρνεται οικονομικά.

Την ίδια εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λιδωρίκι στο ΠΔΕ, ενώ βάσει νόμου μετά την καταστροφή των περυσινών πυρκαγιών όφειλαν να είναι επείγοντα και εσπευσμένα...

Το ίδιο και χειρότερο φαινόμενο αντιμετώπισης υπάρχει στον Σπερχειό, που από πηγή ζωής μετατρέπεται σε απειλή. Εξάλλου τι ανάγκη έχουμε να το αντιληφθούμε μετά την προκλητική στασιμότητα έργων στο Λήλαντα ποταμό με τους απλήρωτους χειριστές και την αλαλούμ κατάσταση με τα αρδευτικά και τα γεφύρια; Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ακόμα είναι εξαγγελίες χωρίς περιεχόμενο και χωρίς καμία αξία.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Σπανός αντί να διεκδικεί για τον τόπο και να τον εκσυγχρονίζει, κάνει το αντίθετο ακριβώς. Τον προδίδει συστηματικά είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω πολιτικής ανεπάρκειας είτε λόγω μιας υπερβάλλουσας «ναρκισσιστικής διαταραχής» που κληρονόμησε από τον πολιτικό του μέντορα.

Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι η πολιτική έχει πάντα στο τέλος της διαδρομής την κρίση των πολιτών, η οποία προμηνύεται σκληρή.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι