ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλίας Τραμπάκουλος: Κατασκηνώσεις για τους μικρούς Θηβαίους

Ηλίας Τραμπάκουλος: Κατασκηνώσεις για τους μικρούς Θηβαίους

Ηλίας Τραμπάκουλος: Κατασκηνώσεις για τους μικρούς Θηβαίους

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Καλοκαίρι και οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας- σύμφωνα με έρευνα- δεν θα πάνε διακοπές. Κι εδώ έρχεται η κοινωνική ευθύνη. Η προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- και της Πολιτείας γενικότερα- να στηρίξει τις αδύναμες (και όχι μόνο) πληθυσμιακές ομάδες.

Ας εστιάσουμε, όμως, στο ζήτημα των κατασκηνώσεων. Στη Βοιωτία λειτουργούν οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στη Δαύλεια και στην Παλιομηλιά για τους δημότες του Δήμου Λεβαδέων.

Οι κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην Αντίκυρα( Αγ. Νικόλαος Παρ. Διστόμου) λειτούργησαν μέχρι το 2012. Έκτοτε αγνοούνται και ρημάζουν. Καθήκον της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας θα ήταν να τις επισκευάσει και να τις προσφέρει στα Βοιωτόπουλα, τα μέλη των ΚΑΠΗ του νομού και στα Ατομα με Αναπηρίες όπως γίνονταν παλιότερα. Θα ήταν σπουδαιότερο έργο από τις χρηματοδοτήσεις σε εκδηλώσεις, πανηγύρια και λοιπές δράσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Γνώμη μου ..

Επίσης, οι κατασκηνώσεις στα Λουκίσια στέγασαν για πολλά χρόνια τα χαμόγελα και τα όνειρα πολλών κατασκηνωτών από τη Θήβα. Μετά τον Καποδίστρια σταμάτησε η συνεργασία με την Κοινότητα Ανθηδώνος και ό,τι υποδομή είχε δημιουργήσει ο Δήμος Θηβαίων στον χώρο αφέθηκε στον χρόνο και τις λεηλασίες και ρήμαξε. Θα μπορούσε να επανεξεταστεί το ζήτημα της ενοικίασης- ή της παραχώρησης καλύτερα- της κατασκήνωσης από τον γειτονικό Δήμο Χαλκιδέων.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι υπάρχουν δημόσιοι χώροι στην Αλυκή και το Σαράντι που θα μπορούσαν να δοθούν για χρήση και λειτουργία κατασκήνωσης στον δήμο μας. Οι υποδομές που απαιτούνται δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και θα προσφέρουν πολλά στους μικρούς μας συμπολίτες. Εν ανάγκη ας απευθυνθούν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Ίσως μπορέσουν να στηρίξουν οικονομικά μία τέτοια προσπάθεια αφού η πολιτεία δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να παίξει τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να έχει για το μέλλον της πατρίδας.  

Υ.Γ. Φωτογραφίες από τις «εγκαταστάσεις» της κατασκήνωσης Λουκισίων

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι