ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕπίσκεψη του Σπ. Πνευματικού στο Γ.Ν. Χαλκίδας

Επίσκεψη του Σπ. Πνευματικού στο Γ.Ν. Χαλκίδας

Επίσκεψη του Σπ. Πνευματικού στο Γ.Ν. Χαλκίδας

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρος Πνευματικός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γ.Ν. Χαλκίδας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν, με τον κ. Πνευματικό να σημειώνει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πως πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών στο Γ.Ν. Χαλκίδας. Μεταξύ άλλων ο κ. Πνευματικός κατέθεσε συμβουλευτικά την άποψη του ώστε να αλλάξει το Γ.Ν. Χαλκίδας Υγειονομική Περιφέρεια από την 5η Υ.ΠΕ. στην 1η Υ.ΠΕ. Αττικής, σημειώνοντας πως «Εκτιμώ πως έτσι θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές στελέχωσης, γι’ αυτό ζήτησα να εξετάσουν την πρότασή μου και εφόσον συμφωνούν, να διεκδικήσουμε την αλλαγή αυτή.»

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο κ. Πνευματικός:

«Πρωταρχικός στόχος, μετά και την έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Χαλκίδας, είναι να εξασφαλιστεί η ενίσχυση και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Νοσοκομείο, σε σύσκεψη με τον Διοικητή κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, στην οποία συμμετείχαν οι Διευθυντές Παθολογικής Κλινικής, κ. Γιώργος Χαλιώτης, Χειρουργικής κ. Κώστας Παλόγος, Καρδιολογικής, κ. Κωνσταντίνα Τόλη, η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Λευκοθέα Μεγαρίτη και η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κυριακή Σχοινά, ενημερώθηκα για σειρά ζητημάτων, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, με σημαντικότερο τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου για το οποίο θα επαναφέρω την πρότασή μου στον Υπουργό Υγείας - κατόπιν συνεννόησης και με την Δήμαρχο Χαλκιδέων - να εξεταστεί η δυνατότητα να λειτουργήσει ως Κέντρο Αποκατάστασης και παρηγορητικής φροντίδας, λύνοντας αρκετά προβλήματα, συμπληρώνοντας τις υπηρεσίες υγείας στην Εύβοια και αποτελώντας μία σημαντική πηγή εσόδων.

Τέθηκε, ακόμα, το ζήτημα της αξιοποίησης της δωρεάς του κληροδοτήματος «Βασιλείου Μπαφέρου» για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ογκολογικής μονάδας και πιο συγκεκριμένα για την ανάπτυξη ογκολογικών θεραπειών ακτινοβολίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως με ενημέρωσε ο Διοικητής, έχει ήδη κατατεθεί αιτιολογημένη πρόταση στην Υ.ΠΕ. και στο Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει γίνει επαφή με τον αρμόδιο καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, για την ένταξη του Νοσοκομείου στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών κέντρων.

Τέλος, κατέθεσα συμβουλευτικά την προσωπική μου άποψη, για την οποία έχω μιλήσει και στο παρελθόν, να αλλάξει το Νοσοκομείο Χαλκίδας Υγειονομική Περιφέρεια και από την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας να υπαχθεί στην 1η Υ.ΠΕ. Αττικής. Εκτιμώ πως έτσι θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές στελέχωσης, γι’ αυτό ζήτησα να εξετάσουν την πρότασή μου και εφόσον συμφωνούν, να διεκδικήσουμε την αλλαγή αυτή. 

Σε κάθε περίπτωση, κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν, θα βρίσκομαι στο πλευρό των ανθρώπων του Νοσοκομείου και των ασθενών, επιδιώκοντας λύσεις που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, και θα μεταφέρω τα ζητήματα που μου τέθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι