ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Πέππας: Δημόσια εκπαίδευση - Διακοπές και καλοκαιρινά μαθήματα

ΘΗΒΑ

#TAGS: Γιώργος Πέππας 

(copyright: PEXEL)

Γιώργος Πέππας: Δημόσια εκπαίδευση - Διακοπές και καλοκαιρινά μαθήματα

Γιώργος Πέππας: Δημόσια εκπαίδευση - Διακοπές και καλοκαιρινά μαθήματα

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022

Γιώργος Πέππας

Όταν μεγαλώνει κανείς και ξεκινάει να εργάζεται αντιλαμβάνεται, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που έχει, καθώς, αν εξαιρέσει κανείς σημαντικές εθνικές ή θρησκευτικές εορτές, αναγκάζεται, στα πλαίσια της δουλειάς του, να εργάζεται τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Παράλληλα, αναπολώντας την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας και τον ελεύθερο χρόνου που είχαμε τότε, συνειδητοποιούμε πως οι εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν ιδιαίτερα μεγάλα χρονικά διαστήματα διακοπών, με το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών να αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές, τις οποίες απολαμβάνουν και τα παιδιά, και αυτό πρέπει να αλλάξει, για τους εκπαιδευτικούς.

Προφανώς ορισμένοι θα υποστηρίξουν πως ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι αυξημένες, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα επαγγέλματα, διακοπές έγκειται στο γεγονός πως τα παιδιά, οι μαθητές, χρειάζονται χρόνο να ξεκουραστούν, να απολαύσουν τα νιάτα τους, κ.ο.κ., όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα ορθό. Είναι κοινό μυστικό στη χώρα μας πως πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες, ενώ το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη. Πολλοί γονείς αναγκάζονται, αν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια, ώστε να καλύψουν τα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ όσοι γονείς δεν έχουν αυτή την δυνατότητα ευελπιστούν πως τα παιδιά τους θα καταφέρουν μέσα από μεγαλύτερη προσωπική προσπάθεια να καλύψουν κάπως τα κενά αυτά.

Εμφανίζεται αμέσως μια λύση σε αυτά τα προβλήματα, η λειτουργία του σχολείου για όλο το καλοκαίρι, όπου οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πληρώνονται μέσω των φόρων μας έτσι και αλλιώς αυτούς τους μήνες, να παραδίδουν επιπλέον μαθήματα, να βοηθούν τα παιδιά που έχουν κενά, έτσι ώστε, όσα παιδιά έχουν ανάγκη, όσα παιδιά έχουν κενά, όσα παιδιά έμειναν στην ίδια τάξη – αν υπάρχουν τέτοια περιστατικά στο σημερινό σύστημα -, να έχουν την δυνατότητα να μάθουν και τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν προτείνω σε καμία περίπτωση να συνεχίζεται η σχολική χρονιά και το καλοκαίρι, προτείνω να πραγματοποιούνται μαθήματα από τους εκπαιδευτικούς σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, ή το επιθυμούν, είτε για να καλυφθούν όποια κενά υπάρχουν, είτε για να αυξήσουν τις γνώσεις των μαθητών.

Η σωστή εκπαίδευση των παιδιών είναι πιο σημαντική από τις διακοπές των εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι