ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτο πλευρό των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» το Ε.Κ.Θήβας

ΘΗΒΑ

#TAGS: ΕΚΘ 

Στο πλευρό των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» το Ε.Κ.Θήβας

Στο πλευρό των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» το Ε.Κ.Θήβας

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, σε ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», υποστηρίζοντας πως τους τελευταίους μήνες «δίνουν μια μεγάλη μάχη που αναδεικνύει το σύνολο του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα και της σύγκρουσης της εργατικής τάξης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.»

Το Ε.Κ.Θ. αναφέρει πως οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στο « στο σχέδιο τρομοκρατίας και εκβιασμού της εταιρείας, το οποίο καθημερινά κλιμακώνεται με το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού και με τη συνδρομή δικαστών, εισαγγελέων, αστυνομίας, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ.»

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα παρακάτω:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ενώνουμε μαζί σας τη φωνή μας μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνα σας που είναι η ανάκληση της απόλυσης των 15 συναδέλφων σας και η υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας . Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και η Νίκη σας θα είναι Νίκη για όλους τους εργαζόμενους.

Η Κυβερνητική και Εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του αγώνα θα τσακιστεί στο τείχος της αλληλεγγύης από το σύνολο της εργατικής τάξης.

Η πολύμηνη νικηφόρα έκβαση του αγώνα των εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας, την οποία και χαιρετίζουμε, είναι φωτεινό παράδειγμα ενάντια στο σκοτάδι της υποταγής και του συμβιβασμού, ενάντια σε όσους προσπαθούν χρόνια να σπείρουν μέσα στους εργαζόμενους την μοιρολατρία, τις φωνές του “τίποτα δεν γίνεται”, “δεν έχουν νόημα οι αγώνες”, “σκύψε το κεφάλι και υποτάξου στη μοίρα σου”.

Ο πρόσφατος πολύχρονος και αποτελεσματικός αγώνας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ όπου το κυρίαρχο σύνθημα ήταν ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ πρέπει να γίνει σημαία όλων των εργατικών αγώνων.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι