ΑρχικήΑθλητικάΠαναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

#TAGS: Λεβαδειακός  Ποδόσφαιρο 

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Χωρίς να εντυπωσιάσει παρά το γρήγορο προβάδισμα με τον Βέρμπιτς, η δουλειά έγινε για τον Παναθηναϊκό που έφτασε στο 1-0 επί του Λεβαδειακού και πάτησε κορυφή, έχοντας μάλιστα τρία clean sheets ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα κατέκτησε απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού χάρη σε γκολ του Βέρμπιτς με κεφαλιά στο 3’ και διατήρησε τη θέση του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μία στροφή πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην ιστορική του έδρα.

Η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διαδοχικές νίκες ήταν το 2018-19, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το τριφύλλι δεν έχει δεχτεί γκολ σε κανένα από τα τρία ματς που έχει δώσει στο πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τροποποίησε τα πλάνα του εξ αιτίας της απουσίας του Πέρεθ, αλλάζοντας το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 4-2-3-1 με τον Αϊτόρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σπόραρ και τον Τσέριν σε θέση «6», να υποστηρίζει τον ρόλο του Ισπανού ως πλέι μέικερ πίσω ζώνης.

Ο Σλοβένος δεν είχε πρόβλημα να αντεπεξέλθει στον ρόλο που του ανατέθηκε από τον Σέρβο προπονητή, αλλά η απουσία του Πέρεθ αφαίρεσε ποιότητα στο κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας.

Σε επίπεδο προσώπων, πάντως, και ο Αϊτόρ ανταποκρίθηκε σε αυτή τη θέση που χρησιμοποιήθηκε, με τον Λεβαδειακό να συμβάλει με τον τρόπο παιχνιδιού του σ’ ένα ανοιχτό ματς, παρότι ήταν εμφανής η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό να ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος την πρώτη του στατική φάση στο ματς.

Ο Αϊτόρ εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Μάρκοβιτς έκανε άστοχη έξοδο και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0), ανοίγοντας λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα του τριφυλλιού.

ι πράσινοι απείλησαν ξανά στο 9’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Αϊτόρ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 26’, επίσης από στατική φάση.

Ο Βρακάς εκτέλεσε περίτεχνα φάουλ από πλάγια δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Βινίσιους έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι με το ένα χέρι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, είχε την κορυφαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 33’ μετά από ωραίο συνδυασμό που είχε ως κατάληξη το γύρισμα του Παλάσιος προς τον αφύλαχτο στη μικρή περιοχή, Αϊτόρ, ο οποίος πλάσαρε πέφτοντας άουτ.  

Η γενική εικόνα των πράσινων, πάντως, ήταν αρκετά υποτονική, δίχως τον συνήθη έλεγχο του ρυθμού και ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς τον Πέρεθ στο 61’.

Στο 72’ ο Σάρλια έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ενώ στο 79’ ο Κουρμπέλης έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Παλάσιος που σούταρε άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 89' ο Μάρκοβιτς έσωσε την εστία του σε τετ α τετ με τον Βέρμπιτς, ενώ στο 90+2' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βινίσιους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (82’ Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπιτς (61’ Πέρεθ), Σπόραρ (90’ Ιωαννίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης / 4-3-3): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Μπαχανάκ, Βήχος, Μπελμόντ (81’ Βουτσάς), Μεχία, Χάμοντ (46’ Λιάγκας), Βρακάς (66’ Νίκας), Δούμτσιος, Λούα Λούα (46’ Μουτίνιο).

MVP: Κώτσιρας.

Εξαιρετικό ματς από τον Ελληνα δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού που περιόρισε στο ελάχιστο τις κινήσεις του Λούα Λούα που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, είχε σωστές αποφάσεις και ισορροπία τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά στο παιχνίδι του.

Αδύναμος κρίκος: Μάρκοβιτς.

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε, καθώς η έξοδος που πραγματοποίησε ήταν άστοχη και έδωσε τη δυνατότητα στον Βέρμπιτς να ανοίξει λογαριασμό με γυριστή κεφαλιά. Του πιστώνεται πάντως η απόκρουση στο τετ α τετ με τον Σπόραρ.

Η στιγμή του αγώνα

Το χαμένο τετ α τετ του Σπόραρ στο 89’ ήταν η μεγαλύτερη υποσχόμενη ευκαιρία στο ματς μετά το γκολ του Βέρμπιτς και απ’ αυτές που υπενθυμίζουν ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι