ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΨήφισμα συμπαράστασης του Ε.Κ.Λ. στους εργαζόμενους της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΕΚΛ 

(copyright: INTIME)

Ψήφισμα συμπαράστασης του Ε.Κ.Λ. στους εργαζόμενους της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Ψήφισμα συμπαράστασης του Ε.Κ.Λ. στους εργαζόμενους της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταδικάζει τις απολύσεις και την αστυνομοκρατία που επέλεξε η διοίκηση της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των εργατοϋπαλλήλων της.

Σήμερα υπό συνθήκες πληθωριστικής ακρίβειας και με τιμές καυσίμων και ενέργειας να έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, μια νέα συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, είναι ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους.

Με την χρήση της βίας των ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους του εργοστασίου, αποκαλύπτεται ότι ο νέος αντεργατικός νόμος 4808/21 του Χατζηδάκη, που βγάζει παράνομη ακόμη και την διαμαρτυρία των εργαζομένων, νομοθετήθηκε για να αποτρέψει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν. Είναι ένας νόμος που προστέθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ενισχύσει τους αντεργατικούς νόμους, που ψήφισαν από το 2012 και μετά, όλες οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν μνημόνια.

Ο 4808/21 φιλοδοξεί να αποτρέψει κάθε εργατική διεκδίκηση, όπως και ο νόμος 330/1976 του Λάσκαρη, που φιλοδοξούσε να καταργήσει την «πάλη των τάξεων».

Η Εργατική Τάξη δεν τρομοκρατείται γιατί η ανάγκη της να ζήσει, φέρνει το δίκιο με το μέρος της. Ενώ οι εργαζόμενοι παράγουμε όλον τον πλούτο ταυτόχρονα είμαστε εμείς που μένουμε εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στην πληθωριστική ακρίβεια που έχει ενταθεί με τις επιλογές των κυρώσεων ενάντια στην Ρωσία και απειλεί άμεσα ακόμα και τις ζωές μας με την ακρίβεια στα καύσιμα, την ενέργεια και την επερχόμενη επισιτιστική κρίση.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ τις δυνάμεις καταστολής. Να σταματήσει να κάνει τον «πορτιέρη» σε κάθε επιχείρηση που οι εργαζόμενοί της διεκδικούν να ζήσουν.

Η διοίκηση της επιχείρησης «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» να αποσύρει τις απολύσεις για να επιστρέψουν άμεσα στη εργασία τους οι 15 συνάδελφοι. Να ικανοποιήσει υπογράφοντας νέα Σ.Σ. με το Σωματείο, όλα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούμαστε, οι ανάγκες της ζωής είναι δυνατότερες και από τα κελιά της φυλακής. Το νομοθετικό τερατούργημα του Χατζηδάκη πρέπει να βρεθεί στην αιχμή του δόρατος της πάλης του Εργατικού Κινήματος.

Σήμερα διώκονται και ξυλοκοπούνται οι συνάδελφοι στη « ΜΑΛΑΤΙΝΑ», αύριο ……. ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Η αλληλεγγύη και ο απεργιακός αγώνας είναι τα όπλα μας.