ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤο Ε.Κ.Θήβας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα

ΘΗΒΑ

#TAGS: ΕΚΘ 

Το Ε.Κ.Θήβας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα

Το Ε.Κ.Θήβας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Θ.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Ε.Κ. Θήβας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» να απολύσει τον Γιάννη Φραγκίδη, πρόεδρο του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και τον ?ρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος.

Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη την αντεργατική Κυβερνητική πολιτική και αξιοποιώντας τον νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη για τα εργασιακά, μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, επιχειρεί με τις απολύσεις συνδικαλιστών να καταπνίξει κάθε αγωνιστική φωνή που αντιδρά και διεκδικεί.

Το Ε.Κ.Θ ζητά την ανάκληση των απολύσεων εδώ και τώρα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ .

Κοινός στόχος εργοδοσίας και κυβέρνησης είναι να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να τσακίσουν το δικαίωμα στην απεργία και να αφαιρέσουν κάθε δυνατότητα αγωνιστικής διεκδίκησης για τη βελτίωση των όρων εργασίας.

Οι απολύσεις και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Τους λέμε ότι δεν τους φοβόμαστε. Θα πάρουν απάντηση στην γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι