ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Λιβαδειάς: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε ανεμογεννήτρια

ΔΙΣΤΟΜΟ

#TAGS: ΕΚΛ  Εργατικό Ατύχημα 

Ε.Κ.Λιβαδειάς: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε ανεμογεννήτρια

Ε.Κ.Λιβαδειάς: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε ανεμογεννήτρια

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στο Δίστομο, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, σε αιολικό πάρκο στη θέση «ΥΨΩΜΑ» του Δήμου Διστόμου.

Αναλυτικότερα, το Ε.Κ.Λ. αναφέρει πως ένας 25χρονος εργαζόμενος, ηλεκτρολόγος, έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ανεμογεννήτρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί, με σοβαρά κατάγματα, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στην Αθήνα και νοσηλεύεται στην εντατική, επισημαίνοντας πως ο 25χρονος εργαζόταν στην εταιρεία  «ΑΙΟΛΟΣ», που αναλαμβάνει συντηρήσεις ανεμογεννητριών.

«Οι εργασίες σε ύψος και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες που αφορούν όσους εργαζόμενους ελέγχουν τις ανεμογεννήτριες, είναι νέος τομέας εργασίας και απορροφά πολλούς νέους εργαζόμενους. Η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης σε αυτό τον τομέα για τη χρήση μέτρων ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση του Εργατικού Κινήματος.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απαιτεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τη διενέργεια ελέγχου και την γρήγορη έκδοση του πορίσματος για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί νέο ατύχημα.» αναφέρει το Ε.Κ.Λ. στην ανακοίνωση του. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι