ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΟλοκληρώθηκαν στη Στυλίδα οι δράσεις για θέματα ισότητας

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

#TAGS: Δήμος Στυλίδας  Βιργινία Στεργίου 

Ολοκληρώθηκαν στη Στυλίδα οι δράσεις για θέματα ισότητας

Ολοκληρώθηκαν στη Στυλίδα οι δράσεις για θέματα ισότητας

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Η Δήμαρχος Στυλίδας, κ. Βιργινία Στεργίου, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της στις προγραμματισμένες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Δήμο Στυλίδας, οι οποίες αφορούσαν θέματα ισότητας. Οι δράσεις αυτές έγιναν με την συνεργασία της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, στην οποία είναι μέλος η Δήμαρχος, κ. Στεργίου.

Πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής στο Δημαρχείο Στυλίδας, έπειτα από πρόσκληση της Δημάρχου, και ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τα Στερεότυπα εις βάρος των γυναικών. Σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις» με τη συμμετοχή πολλών γυναικών αλλά και ανδρών στο κτίριο του ΟΣΚ.

Αναλυτικότερα η κ. Στεργίου αναφέρει:

«Όλοι όσοι παρακολούθησαν την εσπερίδα άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των αξιόλογων ομιλητών, ειδικών επιστημόνων σε ζητήματα ισότητας και αυτοδιοικητικών από όλη την Ελλάδα, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τα ζητήματα ισότητας και οι συνέργειες που θα πρέπει να δομηθούν ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πολυποίκιλες προκλήσεις που απορρέουν από τις έμφυλες σχέσεις.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, με κοινό παρονομαστή την ευαισθητοποίηση για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σε πείσμα των στερεότυπων αντιλήψεων και πρακτικών για τους ρόλους και τις υποχρεώσεις των δύο φύλων στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι