ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΓιώργος Πέππας: Η κατάντια του Ηνωμένου Βασιλείου

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

#TAGS: Γιώργος Πέππας 

Γιώργος Πέππας: Η κατάντια του Ηνωμένου Βασιλείου

Γιώργος Πέππας: Η κατάντια του Ηνωμένου Βασιλείου

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Πριν από περίπου έναν αιώνα η Βρετανική Αυτοκρατορία, στην οποία περίφημα ο «ήλιος δεν έδυε ποτέ», ήταν η υπερδύναμη του πλανήτη. Σήμερα, υπουργοί, πρωθυπουργού, παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, η «συντηρητική» κυβέρνηση, αδυνατεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις τις στο προεκλογικό μανιφέστο, ενώ τα σύνορα της Αγγλίας είναι πλέον ανύπαρκτα, με το κράτος να αδυνατεί να ελέγξει και να εφαρμόσει τα ίδια του τα σύνορα.

Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια το «συντηρητικό» κόμμα του Η.Β. έχει αλλάξει τρεις αρχηγούς, την Theresa May, τον Boris Johnson, και πλέον την Liz Truss, ενώ οι υπουργοί παραιτούνται και καθαιρούνται σε εβδομαδιαία βάση. Όλοι τους υπόσχονται πως θα υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, πως θα μειώσουν την μετανάστευση, θα υλοποιήσουν το Brexit, θα βάλουν τάξη στην οικονομία, όμως ελάχιστες από αυτές τις υποσχέσεις πραγματοποιούνται. Αξίζει μονάχα να σημειωθεί πως το Η.Β., που θεωρητικά έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί, ή δεν θέλει, να υλοποιήσει την δική του μεταναστευτική πολιτική και δύναται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αποφασίζει ποιες πολιτικές θα υλοποιηθούν και ποιες όχι.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία επικεντρώνεται στο να ελέγχει τα σχόλια και τις αναρτήσεις των πολιτών στα social media, ενώ ασχολείται και απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό ώστε να επιπλήττει πολίτες όχι επειδή παραβίασαν τον έναν ή τον άλλον νόμο, όχι επειδή έκαναν κάτι παράνομο, αλλά επειδή ανάρτησαν ένα «προσβλητικό» αστείο, ή έγραψαν κάτι που προσβάλει κάποιον, κάπου μέσα στο Η.Β., ενώ οι εγκληματίες δρουν ανενόχλητοι.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι