ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔιαμαρτυρία του Ε.Κ.Θ. στη ΔΕΗ Θήβας

ΘΗΒΑ

#TAGS: ΕΚΘ  Ενέργεια 

Διαμαρτυρία του Ε.Κ.Θ. στη ΔΕΗ Θήβας

Διαμαρτυρία του Ε.Κ.Θ. στη ΔΕΗ Θήβας

«Ρεύμα Φθηνό για το λαό! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!»

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας έκανε γνωστό πως μαζί με τα Σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αυταπασχολούμενους διαμαρτύρονται, την Τρίτη 25-10-2022 στις 10:30 στη ΔΕΗ Θήβας, για την μεγάλη ακρίβεια και τις πολλαπλές αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και γενικά στην ενέργεια, υποστηρίζοντας πως «Οι αυξήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Ενέργεια. Γεννήθηκαν μέσα από την απελευθέρωση της ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη. Ενώ τον τελευταίο χρόνο έγιναν ακόμη μεγαλύτερες εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας στις κυρώσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ηλεκτρικό ρεύμα μετατράπηκε σε πανάκριβο εμπόρευμα, με μόνο στόχο την ανάπτυξη και την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που βλέπουν τα κέρδη τους κυριολεκτικά να εκτινάσσονται.»

Το Ε.Κ.Θ. τονίζει πως δεν ανέχεται να «ζούμε στα σκοτάδια και το κρύο! Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου.», υπογραμμίζοντας πως «δε θα παγώσουμε για τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας!»

Περαιτέρω, το Ε.Κ.Θ. αναφέρθηκε στα μέτρα της Κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «Τα διάφορα pass και τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται ακόμα κάτω από τα επίπεδα του 2010, δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό του πληθωρισμού και της ακρίβειας στην ενέργεια και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.»

Τι διεκδικεί το Ε.Κ.Θ.

•Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

•Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

•Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

•Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

•Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

«Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη (κεντρική πλατεία Θήβας, ώρα 11:00), για να γίνουν οι απεργιακές συγκετρώσεις παλλαϊκά συλλαλητήρια ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Για να σταλεί μαζικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.»