ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Θ.: «Ο αγώνας για ψωμί - παιδεία - ελευθερία συνεχίζεται»

Ε.Κ.Θ.: «Ο αγώνας για ψωμί - παιδεία - ελευθερία συνεχίζεται»

Ε.Κ.Θ.: «Ο αγώνας για ψωμί - παιδεία - ελευθερία συνεχίζεται»

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, αναφέροντας πως το Πολυτεχνείο συνεχίζει να ζει στους σημερινούς αγώνας, τονίζοντας πως η επέτειος είναι ημέρα τιμής, αγώνα και μνήμης για της διαρκή μάχη ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Το Ε.Κ.Θ. επισημαίνει πως το βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», παραμένει και σήμερα ζωντανό, σημειώνοντας πως ο λαός δοκιμάζεται τη τελευταία δεκαετία από «μια βάρβαρη ,αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους και που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των βιομηχάνων.»

Πιο αναλυτικά το Ε.Κ.Θ. αναφέρει:

«Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη και σχεδόν μισού αιώνα από τον την ηρωική εξέγερση Λαού και Νεολαίας ενάντια στη χούντα τον Νοέμβρη του 1973, το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του, επίκαιρο όσο ποτέ δείχνει τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή µε σύγχρονα δικαιώματα.

Η επέτειος της 17 Νοέμβρη του 73 αποτελεί ημέρα τιμής, αγώνα και μνήμης της διαρκούς μάχης ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, ενώ συμβολίζει τον διαρκή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση υπενθυμίζοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δεδομένα και θα πρέπει διαρκώς να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της δημοκρατίας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό.

Τo βασικό σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», παραμένει ζωντανό στο δρόμο του αγώνα ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός στενάζει από τη λαίλαπα της λιτότητας και του πολέμου. Ένας Λαός που δοκιμάζεται την τελευταία δεκαετία από μια βάρβαρη ,αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους και που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των βιομηχάνων.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας    ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς: Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Αντλώντας γνώση, έμπνευση και δύναμη, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή. Ο    Νοέμβρης δείχνει πως σε κάθε “δύσκολο χειμώνα” οι εργαζόμενοι μαζί με άλλες κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις μέσα από ένα ενωτικό και συγκροτημένο μέτωπο μπορούν να επιβάλλουν το δίκιο τους μετατρέποντας την αγανάκτηση και οργή σε δύναμη ανατροπής της εχθρικής, για την πλειοψηφία του λαού, πολιτικής που ενισχύει τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών.

Η ιστορία του Πολυτεχνείου όπως αυτή καταγράφηκε ως σύμβολο αντίστασης και ανατροπής, για ακόμη μια φορά μας έδειξε πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να παραμερίσει την λογική του συμβιβασμού και της υποταγής. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του.

Το Πολυτεχνείο ζει.   

Ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, στη σκληρή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς.

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για τη δημοκρατία και την ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ :

καταπολέμηση της φτώχειας ,

να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας,

ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς ελαστικότητες και επισφάλειες ,

ισχυρή κοινωνική προστασία , δημόσια και δωρεάν υγεία και εκπαίδευση για όλους,

πιο ΔΙΚΑΙΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ κοινωνία,

ένα κόσμο χωρίς ΠΟΛΕΜΟΥΣ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ,

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!!!!»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι