ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν οι Περιφερειάρχες

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν οι Περιφερειάρχες

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν οι Περιφερειάρχες

Φάνης Σπανός: «Συνεργαζόμαστε με τον Πρωθυπουργό για όλες τις κρίσιμες προκλήσεις του τόπου μας»

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Την Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση των Περιφερειαρχών όλης της Ελλάδας, με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φ. Σπανός.

Προ της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να καθοριστούν οι βασικοί άξονες της συζήτησης.

Η συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό και ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, είχε ως κεντρική θεματολογία:

1.Οικονομικά / Αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ-Ταμείο Ανάκαμψης-ΠΔΕ).

2.Θέματα λειτουργίας των Περιφερειών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

3.Θεσμικό πλαίσιο/ Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολύ καλή πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και τις εξαιρετικές προοπτικές του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ενημέρωσε επίσης, τον Πρωθυπουργό για την ετοιμότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε ότι αφορά την υλοποίηση έργων στον άξονα οδικής ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έθεσε, ακόμη, το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ειδικότερα την ανάγκη αύξησης των σχετικών πιστώσεων. Επιπλέον, πρότεινε τη μεταφορά συγκεκριμένων ομάδων έργων, όπως τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, στο αντίστοιχο σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης. Η πρόταση συμφωνήθηκε να εξεταστεί με θετική προδιάθεση από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Από την κυβέρνηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι