ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Βατερλό Μητσοτάκη για τα voucher

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Βοιωτία 

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Βατερλό Μητσοτάκη για τα voucher

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: Βατερλό Μητσοτάκη για τα voucher

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Γιώργος Πέππας

«Βατερλό Μητσοτάκη για τα voucher της αρπαχτής και του #Σκοιλ ελικικουκαι μετά τον ευτελισμό των επιστημόνων και της μεσαίας τάξης» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, στην οποία ασκεί δριμύτατη κριτική προς τον πρωθυπουργό, κ. Μητοστάκη, αλλά και της κυβέρνησης, αναφορικά με τη υποχώρηση τους στο ζήτημα των voucher, επισημαίνοντας πως «Ο Μητσοτάκης και ο Βρούτσης της ΝΔ ευτέλισαν τους επιστήμονες, βάζοντάς τους να «καταρτιστούν» στο #σκόιλ ελικίκου για να πάρουν ένα voucher αξίας 600 ευρώ.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ούτε η άτακτη υποχώρηση του Μητσοτάκη, ούτε οι κραυγές του ?δωνη, αλλά ούτε και η μέχρι τώρα σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ, τους έσωσαν από την παραδοχή ότι επιχειρήθηκε να γίνει αρπαχτή από ακραιφνή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που βρίσκονται στο στενό πυρήνα υπουργών με σχέσεις που φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η πρώτη ψυχρολουσία για την μεσαία τάξη ήρθε όταν έμαθε πως η ΝΔ του Μητσοτάκη, σταματά την υπερφορολόγηση και μειώνει τους φόρους κατά 17 ολόκληρα ευρώ ετησίως.

Η δεύτερη παγωμάρα ήρθε όταν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες κλήθηκαν να «τηλε-καταρτιστούν» σε ιδιωτικά ΚΕΚ, με τελείως ακατάλληλο και παρωχημένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο κινείται από τα όρια του γραφικού, έως αυτά του τραγέλαφου.

Ο Μητσοτάκης και ο Βρούτσης της ΝΔ ευτέλισαν τους επιστήμονες, βάζοντάς τους να «καταρτιστούν» στο #σκόιλ ελικίκου για να πάρουν ένα voucher αξίας 600 ευρώ.

Η υπόθεση των voucher συνιστά χαρακτηριστικό δείγμα αδιαφορίας για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών - επιστημόνων καθώς και κυνικής εξυπηρέτησης συμφερόντων εν μέσω κρίσης.

Αποδεικνύεται ότι το προεκλογικό αφήγημα που παρουσίαζε τη ΝΔ ως υποστηρικτή και προστάτη της «μεσαίας τάξης» και της «αριστείας», ήταν μια καλοστημένη πολιτική απάτη.

Πρώτα από όλα η κυβέρνηση εξαίρεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες από τη χρηματοδότηση των 800€ για την περίοδο Μαρτίου –Απριλίου, παρά τις αρχικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη.

Δεύτερον, η στήριξή τους δεν ήταν επαρκής και δεν ήταν άμεση. Τους ενέπλεξε σε μια διαδικασία, που προσιδιάζει στην προώθηση ανέργων στην αγορά εργασίας. Έκαναν Πάσχα χωρίς να λάβουν καν τα 400€ της α΄ δόσης, ενώ το σύνολο των 600€ είναι άγνωστο πότε θα δοθούν.

Τρίτον, επιχείρησαν να κατασπαταλήσουν ανορθολογικά πολλά χρήματα. Αν και ήταν δυνατή η απευθείας ενίσχυσή τους, τελικά η ΝΔ αποφάσισε να επιβαρύνει επιπλέον τον εθνικό προϋπολογισμό, κατά περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, όχι για να στηρίξει τους επιστήμονες /ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά τα 399 ΚΕΚ και ιδίως, τους 7 παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης.

Επιπλέον, οι «άριστοι» και οι «ταλιμπάν της αξιολόγησης» δεν έκαναν κανένα έλεγχο ποιότητας της παρεχόμενης κατάρτισης. Και είναι οι ίδιοι, που μαζί με τα παπαγαλάκια τους, απαξίωναν μέχρι χτες τους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων.

Βοά το πανελλήνιο από τα πολλά παραδείγματα της κακής και χαμηλής ποιότητας παρεχόμενης «εκπέδευσης», ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι απευθύνεται σε επιστήμονες.

Ο «ηγέτης της πανδημίας» είναι γυμνός. Αρχικά προσπάθησε να φυγομαχήσει με τακτικισμούς και τελικά κατάργησε τα voucher. Απομένει ωστόσο να απαντήσει από το βήμα της Βουλής:

  • Γιατί, σε αντίθεση με την εξαγγελία του της 19ης Μαρτίου,  δεν ενέταξε απευθείας τους επιστήμονες στην έκτακτη χρηματοδότηση των 800€ και επέλεξε την κατάρτιση και την άσκοπη κατασπατάληση 80 εκατομμυρίων ευρώ;
  • Ποιοι είναι εκείνοι που ευνόησε τόσο απροσχημάτιστα μέσα στην κρίση και για ποιόν λόγο έστησε το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων με τα ΚΕΚ;
  • Με ποιες σχέσεις συνδέεται το περιβάλλον Μητσοτάκη και ο Βρούτσης με τους 7 παρόχους και αυτοί μεταξύ τους;
  • Πώς πρόλαβαν να «αξιολογήσουν» 100.000 σελίδες εκπαιδευτικού υλικού σε ένα 24ωρο;
  • Πόσοι και ποιοι πάροχοι έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι σε διαγωνισμούς του ΟΑΕΔ και άλλων φορέων του δημοσίου, λόγω πλαστών δικαιολογητικών και άλλων παρανομιών ή και παραλείψεων;

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε μετά τις αποκαλύψεις και μέσα στην γενική κατακραυγή, να καταργήσει την άσκοπη, αδιαφανή και εξευτελιστική για τους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες διαδικασία.

Παρά τα ψέματα και τις υπεκφυγές τους, τελικά δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας που πρότεινε εξ αρχής:

Να δοθούν απευθείας τα χρήματα στους επιστήμονες και όχι μέσω των ΚΕΚ. Είναι απλό, είναι εφαρμόσιμο και δεν απαιτούνται μεσάζοντες.

Κύριε Μητσοτάκη, όποιος ευθύνεται για το φιάσκο με οσμή σκανδάλου πρέπει να αποπεμφθεί!