ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΙσχυρό ΠΑΣΟΚ, ισότιμη κοινωνία*

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισότιμη κοινωνία*

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισότιμη κοινωνία*

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Λίγους μήνες πριν λήξει η τετραετής θητεία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μια ολόκληρη κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς βιώνει τις ακατάλληλες πολιτικές Μητσοτάκη στον χώρο της υγείας, της παιδείας, της εργασίας, του παραγωγικού ιστού. Είναι φανερό ότι τα προβλήματα και οι μεγάλες προκλήσεις της χώρας και της οικονομίας απαιτούν νέες προσεγγίσεις, νέες ιδέες και νέες στρατηγικές, που ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αρθρώσουν και να εφαρμόσουν.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι σε θέση να εγγυηθεί την επιστροφή μιας αυθύπαρκτης και σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, που δίνει νέες απαντήσεις στα προβλήματα και τα διακυβεύματα της νέας εποχής, με σταθερή προσήλωση στον προοδευτικό δημοκρατικό δρόμο. Με σαφή οριοθέτηση απέναντι στον λαϊκισμό και στη συντήρηση αλλά και με σύγχρονες, μεταρρυθμιστικές προτάσεις και πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της οικονομίας, της εργασίας, της παραγωγής, της κοινωνικής συγκρότησης στην ψηφιακή εποχή αλλά και υπό τη μεγάλη απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Δεν νοείται, στο «κατώφλι» του 2023, να μην αντιμετωπίζονται τα δομικά προβλήματα της αγοράς εργασίας, η χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας, το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κοινωνική διάσταση του πληθωρισμού, το δημογραφικό πρόβλημα, η ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι ελλείψεις του κράτους πρόνοιας, οι παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος, τα προβλήματα του παραγωγικού συστήματος.

Στην Ελλάδα των πολλαπλών κρίσεων δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και ανώφελες υποσχέσεις, ούτε επιλογές προσανατολισμένες στις κάλπες. Χρειάζονται πράξεις για το κοινωνικό κράτος, για τα εργασιακά δικαιώματα, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, ώστε να προστατεύονται από τις επιπτώσεις της κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα, αλλά και να αλλάξουν οι όροι της ταξικής διαστρωμάτωσης που επιφέρει η ψηφιακή επανάσταση.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι σε θέση να δώσει πνοή, δυναμική και προοπτική ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος με αξιοπιστία και πρόοδο. Για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας που εδώ και τριάμισι χρόνια συστηματικά συρρικνώνεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για μια κοινωνία ισότιμη, πιο δίκαιη, πιο αλληλέγγυα.

*Aρθρο Γιώργου Μουλκιώτη στο περιοδικό "Το Κίνημα", τεύχος 7, Ιανουάριος 2023

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι