ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕξαιρετικές υπηρεσίες παρέχει η Ορθοπαιδική κλινική του Γ.Ν. Θήβας

Εξαιρετικές υπηρεσίες παρέχει η Ορθοπαιδική κλινική του Γ.Ν. Θήβας

Εξαιρετικές υπηρεσίες παρέχει η Ορθοπαιδική κλινική του Γ.Ν. Θήβας

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Ορθοπαιδική κλινική αποτελεί το «στολίδι» του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, καθώς πλέον παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, εξυπηρετώντας τόσο περιστατικά από την Θήβα αλλά και από άλλους Δήμου και νομούς. Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται από την Ορθοπαιδική κλινική του Γ.Ν. Θήβας έχει αυξηθεί σε ιδιαιτέρως σημαντικό βαθμό.

Έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό το εύρος των περιστατικών που αντιμετωπίζονται εκεί, με απόρροια τόσο ο αριθμός των διακομιδών που πραγματοποιούνται να έχει μειωθεί δραματικά αλλά και να προσελκύονται όλο και πιο πολλοί ασθενείς τόσο από την περιοχή ευθύνης του νοσοκομείου όσο και από όμορες περιοχές και νομούς. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό επιπλοκών, επανεγχειρήσεων και η διάρκεια νοσηλείας ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και γίνεται συστηματική καταγραφή αυτών.

Κύριος στόχος της Ορθοπαιδικής κλινικής του Γ.Ν. Θήβας είναι η αντιμετώπιση του τραύματος, κατάγματα, τραύμα μαλακών μορίων κ.ο.κ, σε μια περιοχή που έχει ιδιαίτερη ανάγκη για τέτοιου είδους ιατρικές υπηρεσίες και παρά το γεγονός πως υπάρχουν σημαντικές λειτουργικές δυσκολίες, όπως η απουσία αιμοδοσίας, περιορισμένη λειτουργία του χειρουργείου κ.τ.λ.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο νοσοκομείο, η Ορθοπαιδική δύναται να εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας στις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος, με απότοκο οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται λιγότερο, να κινητοποιούνται γρηγορότερα και οι μέρες νοσηλείας να περιορίζονται. Σημαντική είναι επίσης η αυστηρή πολιτική που αφορά τις μεταγγίσεις που εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να εξοικονομείται σημαντικός αριθμός μονάδων συμπυκνωμένων ερυθρών και πλάσματος.

Με την συνεργασία Ιατρείου πόνου η Ορθοπαιδική πραγματοποιεί πλέον εγχύσεις σε σπονδυλική στήλη, ισχίο και γόνατο υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο με σκοπό να ανακουφίσει ασθενείς με εμμένονται πόνο που δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για χειρουργική αντιμετώπιση και δεν ανταποκρίνονται στα λοιπά συντηρητικά μέσα. Ιδιαιτέρως όσον αφορά την σπονδυλική στήλη οι εγχύσεις εκτός από θεραπευτική έχουν και διαγνωστική αξία. Επιπροσθέτως, λαμβάνουν χώρα απονευρώσεις σπονδυλικής στήλης, ισχίου και γόνατος με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές προσφέροντας ανακούφιση σε ασθενείς με χρόνιο πόνο των εν λόγω περιοχών του σώματος.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ειδικό γνωστικό αντικείμενο των Αθλητικών κακώσεων-Αρθροσκοπικής χειρουργικής Ώμου-Γόνατος. Έχει ήδη αντιμετωπιστεί σημαντικός αριθμός ασθενών με ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση. Οφείλει να τονιστεί ότι η Ορθοπαιδική κλινική του Γ.Ν. Θηβών αποτελεί την μόνη κλινική της ευρύτερης περιοχής που ασχολείται τόσο επισταμένα και εκτεταμένα με το συγκεκριμένο αντικείμενο και η απολύτως μοναδικής στην περιοχή που ασχολείται με την αρθροσκοπική χειρουργική του Ώμου. Να αναφερθεί ότι επίκειται η λειτουργία ειδικού εξωτερικού ιατρείου Αθλητικών κακώσεων και Αρθροσκοπικής χειρουργικής Ώμου-Γόνατος.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως στην Ορθοπαιδική κλινική του Γ.Ν. Θήβας έρχεται και 4ος ορθοπαιδικός ο οποίος θα είναι μόνιμος. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι