ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, μίλησε την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 στο Ράδιο Θήβα, για την επικαιρότητα και τις εξελίξεις στον Δήμο Θηβαίων.

Αρχικά ο κ. Αναστασίου μίλησε για την έναρξη της λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Υγείας Θήβας, αναφέροντας πως «ήταν ένα πάγιο αίτημα για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη τα φάρμακα αυτά και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των μετακινήσεων, είτε στη Λιβαδειά είτε στην Αθήνα, για την προμήθεια των φαρμάκων αυτών. Ήταν μια προσπάθεια που έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας, του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν Θήβας καθώς και του Δήμου, και καταφέραμε και το πετύχαμε και από σήμερα λειτουργεί το παράρτημα αυτό στο Κέντρο Υγείας στη Θήβα». Η λειτουργία του φαρμακείου, όπως γνωστοποίησε και ο κ. Αναστασίου, θα διεξάγεται με ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είτε από το νοσοκομείο, είτε από ιδιώτη γιατρό, αλλά και στο κέντρο υγείας. «Θα πρέπει να υπάρχει και η βεβαίωση του θεράποντος ιατρού της συγκεκριμένης ειδικότητας που μπορεί να είναι διαρκείας ενός ή δύο ετών, και το Κέντρο Υγείας ανάλογα με τον όγκο των φαρμάκων παραγγέλνουν και αποστέλλουν στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και θα παραλαμβάνονται εντός μιας ή δύο εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει οι ασθενείς να φροντίζουν να έχουν το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό δύο βδομάδες πριν. Εμείς επιθυμούμε να συνδράμουμε ό,τι χρειαστεί για την ομαλή λειτουργία και σε υλικοτεχνική υποδομή αν λείπει κάτι, και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.»

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θηβαίων έκανε λόγο για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, αλλά και για τα παράπονα που έκαναν δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Θηβαίων, ενώ έγινε και αναφορά στη χρήση τηλεδιάσκεψης για την πραγματοποίηση των δημοτικών συμβουλίων. «Μακάρι το μοναδικό παράπονο που έχει η αντιπολίτευση για τον Δήμο μας να είναι η τηλεδιάσκεψη. Όλοι οι δήμοι προσπαθούν να οργανωθούν μέσα σε μια πανδημία και να οργανώσουν τις υπηρεσίες τους. Καλό είναι να γίνονται τα δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, αλλά όταν υπάρχουν επείγοντα θέματα θα πρέπει να γίνονται και να λύνονται με τις διαδικασίες του κατ’ επείγοντος για αυτό και πηγαίναμε διά περιφοράς. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σύνδεση με όλο το Δ.Σ. ώστε να δούμε αν λειτουργεί η πλατφόρμα και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε στείλει σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους θα κάνουμε ένα δοκιμαστικό και αν όλα είναι εντάξει το επόμενο Δ.Σ. θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.»

Ο κ. Αναστασίου επισήμανε επίσης την χαλάρωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα μέτρα προστασίας απέναντι στη πανδημία του κορωνοϊού, καθώς είναι συχνό φαινόμενο να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παιδιών σε πάρκα και γήπεδα μπάσκετ. «Πραγματικά υπήρχε μια χαλάρωση και δεν ξέρω κατά πόσο έχει συμβάλλει το γεγονός πως η πανδημία στη χώρα μας φθίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει οι πολίτες να χαλαρώσουν και να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας αγγίξει η πανδημία. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, όσο ισχύουν τα μέτρα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άρση περιοριστικών μέτρων. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην διασπαρθεί ο ιός στην ευρύτερη περιοχή γιατί τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Νομίζω θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να συνεχίσουμε να ακούμε τις οδηγίες. Φαίνεται πως σιγά σιγά θα γίνει μια άρση των περιοριστικών μέτρων, αυτό είναι καλό γιατί θα πρέπει και η οικονομία να επανακινηθεί και σιγά σιγά να μπούμε σε ρυθμούς κανονικής λειτουργίας. Όμως στη παρούσα φάση θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα που πρέπει να ακολουθούμε.»