ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕορτή Αγίου Χαραλάμπους & Αγίου Βλασίου - Κυριακή Ασώτου

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

#TAGS: Εκκλησία 

Εορτή Αγίου Χαραλάμπους & Αγίου Βλασίου - Κυριακή Ασώτου

Εορτή Αγίου Χαραλάμπους & Αγίου Βλασίου - Κυριακή Ασώτου

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023

Σπύρος Πέππας

Το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μακαρωτίσσης πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιος Δαμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ?γιο Χαράλαμπο.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου, παρουσία των κατοίκων και των αρχών του τόπου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο ?γιο, τόνισε ότι η εορτή του λαοφιλούς Αγίου Χαραλάμπους είναι μια ευκαιρία πνευματικής ανάπαυλας και περισυλλογής και ευχήθηκε όλοι μας να κρατάμε τις αναφορές μας στις ρίζες μας και τις πνευματικές καταβολές μας. Τέλος, ευχήθηκε εγκάρδια στους εορτάζοντες και σε όλους τους πιστούς έτη πολλά και κάθε θεϊκή ευλογία και χαρά στη ζωή τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον ?γιο Βλάσιο.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην παραβολή του ασώτου υιού ή του σπλαχνικού πατέρα τονίζοντας τη σημασία της μετάνοιας του ανθρώπου για τη σωτηρία του. Αναφέρθηκε στο Θεό, ο οποίος είναι αγάπη, αγάπη την οποία λαμβάνει κάθε μετανοημένος άνθρωπος. Επίσης, αναφέρθηκε και στη στάση του μεγαλύτερου υιού της παραβολής τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη στάση παρόλο που εκκλησιάζονται και προσεύχονται το κάνουν τυπικά, αφού δεν χαίρονται με την επιστροφή και τη χαρά των μετανοούντων συνανθρώπων τους στην Εκκλησία.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι