ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜηνυτήρια αναφορά για παράνομες εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννήτριας στα Λεύκτρα

ΛΕΥΚΤΡΑ

#TAGS: ΑΠΕ  Λεύκτρα 

Μηνυτήρια αναφορά για παράνομες εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννήτριας στα Λεύκτρα

Μηνυτήρια αναφορά για παράνομες εργασίες τοποθέτησης ανεμογεννήτριας στα Λεύκτρα

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά της της εταιρείας PARALOS Energy P. C, καταγγέλλοντας «τίς παράνομες εργασίες για την τοποθέτηση Ανεμογεννήτριας σε βοσκότοπο δυτικά της τοποθεσίας Αγιος Μάμμας της εδαφικής περιφέρειας Λεύκτρων».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Παπαναστασίου:

Προς την Εισαγγελία Πρωτοδικων Θηβών

Μηνυτήρια Αναφορά κατά της εταιρείας PARALOS Energy P. C Παραδείσου 2 Μαρούσι 151 25

Θέλω να σάς καταγγείλω τίς παράνομες εργασίες για την τοποθέτηση Ανεμογεννήτριας σε βοσκότοπο δυτικά της τοποθεσίας Αγιος Μάμμας της εδαφικής περιφέρειας Λεύκτρων. Είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχει καμία αίτηση από την εν λόγω εταιρεία στο τοπικό συμβούλιο, όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος . Ούτε στον Δήμο Θήβας όπως με ενημέρωσαν προφορικά.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 30 ανεμογεννήτριες , καλύπτοντας όλα τα στρέμματα πού προβλέπονται από την νομοθεσία. Τον τελευταίο χρόνο τοποθετούν ανά εξάμηνο από μία νέα ανεμογεννήτρια, προφανώς γιατί δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν περισσότερες . Δεν γνωρίζουμε εάν έχουν άδεια καί από τις άλλες υπηρεσίες.

Αρχαιολογία, Πολεοδομία, Δασαρχείο, Υπουργείο Βιομηχανίας κλπ.

Διαβάζοντας την βιβλιογραφία είναι γνωστό ότι η λειτουργία τέτοιου μεγέθους μηχανημάτων προκαλούν βλάβη στην υγεία των κατοίκων εάν η απόσταση είναι μικρότερη τού ενός χιλιομέτρου.

‌Αλλη μεγάλη ζημιά που προκαλούν είναι η καταστροφή των βοσκοτόπων τους οποίους μισθώνει κάθε χρόνο η κοινότητα ‌στους κτηνοτρόφους καί μελισσοκόμους. Επίσης έχει καταρρεύσει η οικοδομική δραστηριότητα διότι κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει οικόπεδο κοντά στις Ανεμογεννήτριες.

‌Σάς παρακαλώ να προβείτε στις προβλεπόμενες από την νομοθεσία , ενέργειες .

Αναμενομεν........