ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώτα Πούλου: Νομοσχέδιο νεοφιλελεύθερης επίθεσης στο Περιβάλλον

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου 

Γιώτα Πούλου: Νομοσχέδιο νεοφιλελεύθερης επίθεσης στο Περιβάλλον

Γιώτα Πούλου: Νομοσχέδιο νεοφιλελεύθερης επίθεσης στο Περιβάλλον

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Την ανάσυρση του νομοσχεδίου για το περιβάλλον αλλά και την «ουσιαστική διαβούλευση» ζήτησε στην Ομομέλεια της Βουλής, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώτα Πούλου, επισημαίνοντας πως «η σημερινή πολιτική τάξη έχει γνώση και χειροπιαστές αποδείξεις των συνεπειών αυτής της πολιτικής, μετά τις τραγικές εμπειρίες στη Μάνδρα, το Μάτι, τη Χαλκιδική και ότι η κυβέρνηση δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας ή της αθωότητας.»

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της κ. Πούλου:

«Πρωτοφανές περιβαλλοντικό έγκλημα» χαρακτήρισαν η Greenpeace και η WWF το σχέδιο νόμου με το ψευδώνυμο τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας», το οποίο ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία παρά την καθολική αντίθεση των άλλων κομμάτων, όλων των  περιβαλλοντικών οργανώσεων, των οικολογικών κινημάτων, του επιστημονικού κόσμου που ζήτησαν την απόσυρσή του.  Επιφυλάξεις και αντιρρήσεις σε πολλά άρθρα εξέφρασαν επίσης η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ο Συνήγορος του Πολίτη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου συμμετείχα στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινημάτων έξω από το Κοινοβούλιο και την Τρίτη μίλησα στην "αποδεκατισμένη" λόγω πανδημίας, Ολομέλεια της Βουλής. Επεσήμανα ότι οι επιπτώσεις του προτεινόμενου νομοθετικού πλαισίου, δεν θα φανούν σε κάποιο μακρινό μέλλον αλλά, δεδομένης της κλιματικής κρίσης, θα φανούν άμεσα. Ότι η σημερινή πολιτική τάξη έχει γνώση και χειροπιαστές αποδείξεις των συνεπειών αυτής της πολιτικής, μετά τις τραγικές εμπειρίες στη Μάνδρα, το Μάτι, τη Χαλκιδική και ότι η κυβέρνηση δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας ή της αθωότητας.

Κάλεσα την κυβέρνηση να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη, να αποσύρει το νομοσχέδιο και να διαβουλευτεί ουσιαστικά με την επιστημονική κοινότητα και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, για ένα πλαίσιο που θα ενισχύει και θα βελτιώνει το υπάρχον σύστημα διαχείρισης του περιβάλλοντος, όπως ορίζει η διεθνής πρακτική.