ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Νίκου Μπούρα - Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Συνέντευξη του Νίκου Μπούρα - Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Συνέντευξη του Νίκου Μπούρα - Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, κ. Νίκος Μπούρας, μίλησε στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», για την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Μπούρας επισήμανε πως κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του Συλλόγου, διατηρεί μια σταθερή στάση «απέναντι στην εκποίηση στα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, της καθαριότητας κυρίως όπως και του ηλεκτροφωτισμού, για να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό αυτό για τους δημότες και για να μην «ξεφύγουν» οι τιμές. Αυτό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα με όλες τις κυβερνήσεις, η ουσία είναι όμως πως η παρούσα κυβέρνηση – εμάς βεβαίως δεν μας αιφνιδίασε όπως κάποιους άλλους – επέλεξε πρωτομαγιά να κάνει ΠΝΠ για να αρχίσει την εκποίηση και μέσα στο πολυνομοσχέδιο σε μια παράγραφο, σε άσχετο δηλαδή νομοσχέδιο με τους ΟΤΑ και την καθαριότητα, επέλεξε να κάνει άλλη μια τέτοια «πατέντα». Δηλαδή από τη μια πλευρά είπε ότι μπορούν να επινοικιάζουν ιδιώτες εργολάβοι τα οχήματα του κάθε δήμου, τα οχήματα που έχουν αγοραστεί με τον υδρώτα και τον οβολό όλων μας, τις εισφορές όλων μας μέσα από τους φόρους, με όποια διαδικασία θέλουν με απευθείας ανάθεση για να κάνουν την «μπίζνα» με τα σκουπίδια, η οποία θα αυξηθεί κατακόρυφα για τους δημότες.»

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μπούρα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινες αναλυτική συζήτηση για τους εργαζομένουν της καθαριότητας και τα δικαιώματα τους.