ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας επισκέφθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας επισκέφθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας επισκέφθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Ελ. Βάκα, μαζί με την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, αλλά και την Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων, επισκέφθηκε την Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου, Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας, όπου και προσέφεραν παιχνίδια, πασχαλινά γλυκά και δώρα για τις φιλοξενούμενες.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Μακρής και διοικητικοί υπάλληλοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος και τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας, τους εργαζόμενους, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις φιλοξενούμενες και τους στόχους που προσπαθούν να επιτύχουν καθημερινά. Όπως ενημέρωσε, το Κατάστημα έχει 7 πτέρυγες και φιλοξενεί 360 γυναίκες συνολικά, κατάδικες, υπόδικες, ανήλικες και μητέρες με παιδιά, οι οποίες απασχολούνται δημιουργικά σε πολλές δραστηριότητες, ενώ τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και τμήμα με αγροτικές εργασίες. Επιπλέον, μέσα στη δομή λειτουργεί 3θέσιο Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ υπάρχουν και 4 φοιτήτριες που παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Ο Διευθυντής ξενάγησε τους επισκέπτες στην πτέρυγα με τις ανήλικες φιλοξενούμενες και τις μητέρες με παιδιά, που διαθέτει και προαύλιο με παιδική χαρά και γήπεδο, όπου τους υποδέχτηκαν με χαμόγελο και είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν ευχές, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι