ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώτα Πούλου: «Τραγελαφικές κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση»

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Γιώτα Πούλου: «Τραγελαφικές κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση»

Γιώτα Πούλου: «Τραγελαφικές κυβερνητικές παρεμβάσεις στην αυτοδιοίκηση»

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, ανέφερε πως με την τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών «τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων θα ψηφίσουν ξανά σε ειδική συνεδρίαση την εκλογή του Προέδρου τους», συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «Η κυβέρνηση συμμορφώνεται δήθεν με την απόφαση του Σ.Τ.Ε., η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την αυτοδιοίκηση.»

Αναλυτικότερα, η βουλευτής ανέφερε:

«Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Βουλής, πέντε (5) μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές Οκτωβρίου 2023, τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων θα ψηφίσουν ξανά σε ειδική συνεδρίαση την εκλογή του Προέδρου τους!

Η κυβέρνηση συμμορφώνεται δήθεν με την απόφαση του Σ.Τ.Ε., η οποία έκρινε ως αντισυνταγματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την αυτοδιοίκηση.

Επί τριάμισι χρόνια απαξιώνουν την λειτουργία και τον ουσιαστικό ρόλο των Δημοτικών Συμβουλίων, Κοινοτήτων και συλλογικών οργάνων, μεταβιβάζουν καίριες αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές που λειτουργούν με έωλες αποφάσεις, νομοθέτησαν την κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης για τα τοπικά συμβούλια, απαξιώνοντας την συμμετοχή και την ανεξαρτησία τους.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας! Είναι πραγματικά τραγελαφικοί!

Ευτυχώς οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνουν οριστικά την 21η Μάϊου!»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι