ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Ηλία Τραμπάκουλου - Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Συνέντευξη του Ηλία Τραμπάκουλου - Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Συνέντευξη του Ηλία Τραμπάκουλου - Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο κ. Τραμπάκουλος χαρακτήρισε παράνομη και ανήθικη την χρήση κάμερας στα σχολεία

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης" μίλησε στην εκπομπή του Ράδιο Θήβα "Ενημερωμένος Πολίτης" τόσο για ζητήματα της εκπαίδευσης όσο και για ζητήματα του Δήμου Θηβαίων.

Ο κ. Τραμπάκουλος αρχικά συζήτησε το σχέδιο της κυβέρνησης για τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας στο σχολείο, χαρακτηρίζοντας το όλο εγχείρημα ως «Big Brother». «Ξαφνικά ένα απόγευμα σε μια τροπολογία του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, η κ. Κεραμέως κατέθεσε μια τροπολογία που ψηφίσθηκε μονάχα από τους βουλευτές της Ν.Δ. και έχει δημιουργήσει σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πραγματικά, πέρα από παράνομο, το θεωρώ και ανήθικο γιατί δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στα προσωπικά δεδομένα, στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη λειτουργία του σχολείου, είναι πράγματα πρωτόγνωρα για εμάς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, ακόμη και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία έχουν βγάλει ανακοινώσεις «καταπέλτη»».

Ο κ. Τραμπάκουλος επισήμανε μια σειρά από λόγους που η χρήση κάμερας μέσα στην αίθουσα διδασκαλία θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στους ίδιους τους μαθητές, καθώς ενδέχεται τα λάθη που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας να γίνουν προϊόν κουτσομπολιού, μέσω της μαγνητοσκόπησης, ή και κοροϊδίας.

«Επειδή η σχολική τάξη είναι μια οικογένεια, πολύ εύκολα τα συναισθήματα, η ομαδικότητα, η συνεργασία, μπορούν να τα λειτουργούμε κατά τέτοιο τρόπο που να γίνεται προστιθέμενη αξία και όχι κάτι αρνητικό», ανέφερε ο κ. Τραμπάκουλος. «Στα σχολεία μας έχουμε από τους «Αϊνστάιν» μέχρι και τα παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, που τραυλίζουν, που είναι υπερκινητικά. Μέσα στη σχολική κοινότητα μπορούμε να λύσουμε τέτοια ζητήματα και να τα προσπεράσουμε, όλη η ομάδα μαζί με τους μαθητές. Όταν σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν γονείς, ή και άνθρωποι κακοπροαίρετοι, θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους».

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που εξέδωσε η κυβέρνηση, για τις σχολικές αίθουσες, ο κ. Τραμπάκουλος ξεκαθάρισε πως «Η κυβέρνηση το χρεώθηκε θετικά, πήρε κάποια αρκετά αυστηρά μέτρα όταν ξεκίνησε η κρίση. Θεωρώ ότι ήταν αχρείαστο να ξεκινήσουν τα σχολεία για λίγες ημέρες, στην αρχή μας είπαν πως θα πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο μέτρα από κάθε παιδί, αν βάλουμε τα μαθηματικά και βρούμε το εμβαδόν σε κάθε τάξη δεν μπορεί να είναι πάνω από 6 μαθητές. Μετά αρχισε και βάζει την απόσταση μόνο, χωρίς να βάζει το εμπρός και το δίπλα. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα. Κατανοώ πως όποιες μέρες μένει κλειστά τα σχολεία, δεν μπορούν οι γονείς να πάνε στις εργασίες τους και επειδή όλα τα πράγματα είναι οικονομία, κατανοώ την απόφαση της κυβέρνησης, όμως επειδή κινήθηκε αρχικά σε μια άλλη κατεύθυνση με προτεραιότητα στην υγεία και μετά την οικονομία, νομίζω τώρα αυτό το χαλάει και εύχομαι να μην βγει εις βάρος και να ακούσουμε πως κάποιος μαθητής πέθανε από κορωνοϊό, γιατί αυτό πραγματικά είναι μια τραγική εξέλιξη. Δεν θέλω να κινδυνολογώ όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι μέσα στο παιχνίδι.»