ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕργαστήριο ρομποτικής OpenLab στο κτίριο της ΠΕ Βοιωτίας

Εργαστήριο ρομποτικής OpenLab στο κτίριο της ΠΕ Βοιωτίας

Εργαστήριο ρομποτικής OpenLab στο κτίριο της ΠΕ Βοιωτίας

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η ΠΕ Βοιωτίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημέρωσε πως με την συνεργασία της ΕΕΛΑΚ και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, χρηματοδότησε και υλοποίησε μία νέα εκπαιδευτική δομή, και συγκεκριμένα ένα εργαστήριο ρομποτικής OpenLab, το μοναδικό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το μοναδικό στην Ελλάδα, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

«Νοιώθω ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χαρά γιατί πραγματοποιήθηκε μία νέα εκπαιδευτική δομή για τους μαθητές μας αλλά και για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Έχοντας πάντα ως στόχο μας την ανοιχτότητα και την συνδημιουργία, όροι οι οποίοι αποτελούν τον πυρήνα για μια νέα μορφή εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Καινούργιοι όροι όπως ανοιχτές τεχνολογίες, κίνημα ανοιχτής σχεδίασης, έξυπνες εφαρμογές, που μπήκαν στην καθημερινότητά μας βρίσκουν την εκπαιδευτική τους δομή, συνεργαζόμενοι τόσο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ευχαριστώ τον κ. Καλοβρέκτη, τον κ. Παπακώστα και τον κ. Σακκά που εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το καινοτόμο εγχείρημα.

Μετατρέψαμε την Λιβαδειά και την Βοιωτία σε ένα κόμβο ανοιχτών τεχνολογιών, εγκαινιάζοντας μία καινούργια εποχή για την εκπαίδευση με ευρύτητα οριζόντων χωρίς στεγανά και περιορισμούς», τόνισε σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι