ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣύσκεψη του ΣΟΠΠ Βοιωτίας για τον καύσωνα

Σύσκεψη του ΣΟΠΠ Βοιωτίας για τον καύσωνα

Σύσκεψη του ΣΟΠΠ Βοιωτίας για τον καύσωνα

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:00, έλαβε χώρα, έπειτα από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας, κ. Φ. Παπαθωμά, έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας με την Π.Υ. Λιβαδειάς, την Αστυνομία, τον Στρατό και τους Δήμους του νομού ενόψει της δύσκολης κατάστασης λόγω του καύσωνα και του χάρτη επικινδυνότητας 5 και αποφασίστηκαν τα εξής:

•Επικαιροποίηση των σημείων Υδροληψίας των δήμων ( Κρουνοί), σημεία πρόσληψης νερού τόσο των πυροσβεστικών όσο και των υδροφόρων.

•Επικαιροποιήθηκαν τα σχέδια εκκένωσης των δήμων καθώς και ο στόλος των μηχανημάτων τους (Υδροφόρες, μηχανήματα έργου).

•Αναπτύχθηκε η λειτουργία του σχεδίου Ιόλαος για άλλη μια φορά, και από την πλευρά της Π.Υ όσο και της Αστυνομίας αλλά και του Στρατού ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης στο πεδίο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Στρατός, και η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.

Μετά την σύσκεψη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, δήλωσε: «Είμαστε προετοιμασμένοι και σε απόλυτη συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιμετωπίσουμε την κρίσιμη κατάσταση. Ευχαριστώ όλες τις εθελοντικές ομάδες για την συνδρομή τους στο δύσκολό μας έργο. Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας». 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι