ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Λ.: «ΟΧΙ στην εργασιακή σκλαβιά»

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΕΚΛ 

Ε.Κ.Λ.: «ΟΧΙ στην εργασιακή σκλαβιά»

Ε.Κ.Λ.: «ΟΧΙ στην εργασιακή σκλαβιά»

Η ανακοίνωση του ΕΚΛ

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023

Γιώργος Πέππας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει την νέα επίθεση στους εργαζόμενους που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αφορά τον χρόνο εργασίας. Θέλει σαν ημερήσιο όριο εργασίας τα δύο 8ωρα, ενώ ταυτόχρονα καταργεί και την πενιχρή αποζημίωση που θα δικαιούται όποιος εργαζόμενος «δοκιμαστεί» για 6 μήνες και δεν υποταχτεί στις απαιτήσεις του εργοδότη του.

Αυτή η πρόθεση ομολογείται από τον Υπουργό Εργασίας λίγες μέρες μετά από την επέκταση του εργάσιμου βίου σε 74 έτη, που προβλέπεται στο οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ενώ η επίσημη ανεργία υπερβαίνει το 12%, και για να λυθεί σαν πρόβλημα θα έπρεπε να μειωθεί και ο ημερήσιος χρόνος εργασίας, αλλά και να βγαίνουν νωρίτερα σε σύνταξη οι εργαζόμενοι, αυτοί νομοθετούν την εργασιακή σκλαβιά.

Έτσι βυθίζεται ακόμη περισσότερο ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας στον εργασιακό μεσαίωνα, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι κυβερνώντες σε συνεργασία με την εργοδοσία.

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, απειλούν την ζωή και την ύπαρξη μας σαν ανθρώπινες υπάρξεις με δικαιώματα.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τις δικές μας ανάγκες, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του χρόνου εργασίας, σύνταξη για όλους στα 55χρόνια ηλικίας.