ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Πέππας: «Δεν κάνουμε συμφωνίες με κομμουνιστές»

ΘΗΒΑ

#TAGS: Γιώργος Πέππας 

Γιώργος Πέππας: «Δεν κάνουμε συμφωνίες με κομμουνιστές»

Γιώργος Πέππας: «Δεν κάνουμε συμφωνίες με κομμουνιστές»

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023

Γιώργος Πέππας

Με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ο κομμουνισμός σταμάτησε να απασχολεί τους περισσότερους πολίτες, και τους περισσότερους πολιτικούς. Ενίοτε, θα ακούσει κανείς αριστερούς να τον προασπίζονται, και δεξιούς να τον κατακεραυνώνουν, όμως είναι σπάνιο να δει κανείς πράξεις. Εγχώρια, στις χώρες που υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα, οι δεξιοί και οι συντηρητικοί πολιτικοί ασκούν έντονη κριτική προς αυτά, και προς τις προτάσεις και πολιτικές τους, όμως όταν πρόκειται για την διεθνή σκηνή, και συγκεκριμένα για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, οι ιδεολογικές διαφορές εξαφανίζονται, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες διακρατικές συμφωνίες.

Εντελώς τυχαία «έπεσα» πάνω σε ένα viral βίντεο του υποψήφιου Προέδρου της Αργεντινής, Xavier Milei, και μη γνωρίζοντας καν ποιος είναι, είδα μερικές από τις δηλώσεις του, καθώς χαρακτηρίζεται ως δεξιός ή πως ασπάζεται τον λιμπερταριανισμό. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα καταργήσει πολλά Υπουργεία της χώρας, πως τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου πως θα ιδεολογικά συμβαδίζει με την Δύση, όμως αυτό που προσωπικά μου κίνησε το ενδιαφέρον, είναι οι δηλώσεις του ως προς την Κίνα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ως προς τι σχέση που θα έχει η Αργεντινή υπό την ηγεσία του Milei με την Κίνα, επισήμανε ότι θα είναι συνεργάτες με τον ιδιωτικό τομέα, συμπληρώνοντας στη συνέχεια όμως ότι «Δεν κάνουμε συμφωνίες με κομμουνιστές», και ότι «δεν θα προωθήσω σχέσεις με κομμουνιστές, ούτε με την Κούβα, ούτε με την Βενεζουέλα, ούτε με τη Βόρεια Κορέα, ούτε με την Νικαράγουα, ούτε με την Κίνα». Το αν θα πραγματοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις, σε περίπτωση που εκλεγεί, μονάχα ο χρόνος θα δείξει.

Προσωπικά θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον τις εκλογές στην Αργεντινή, και όποιες δηλώσεις-συνεντεύξεις κάνεις ο Xavier Milei, και προτείνω σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν το ίδιο.