ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Λ.: «Κάτω τα χέρια από τον σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων»

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΕΚΛ 

Ε.Κ.Λ.: «Κάτω τα χέρια από τον σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων»

Ε.Κ.Λ.: «Κάτω τα χέρια από τον σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων»

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στην απόφαση της Υπουργού  Πολιτισμού, η οποία κάνει έξωση στον Σ.Ε.Α., από το κτίριο που στεγάζονται για 41 χρόνια, υποστηρίζοντας πως η απόφαση αυτή «είναι αυθαίρετη και εκδικητική». Το Ε.Κ.Λ. δήλωσε την συμπαράστασή του προς τον Σ.Ε.Α και απαιτεί την άμεση ακύρωση της απόφασης της Υπουργού.

Αναλυτικά, το Ε.Κ.Λ. ανέφερε:

«Η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού να κάνει έξωση στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α), από το κτήριο όπου επί 41 χρόνια στεγάζεται, είναι αυθαίρετη και εκδικητική, γιατί βασίζεται σε συκοφαντικά σχόλια, ενός κατά παραγγελία άρθρου του δημοσιογράφου Παπαχρήστου στα « ΝΕΑ». Η Υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη επικαλούμενη τους λόγους ασφάλειας, που την τροφοδοτεί το εν λόγω δημοσίευμα, αναιρεί απόφαση της Μελίνας Μερκούρη του 1982, βάσει της οποίας το νεοκλασικό κτήριο επί της Ερμού 134 – 136 έχει εκχωρηθεί στον ΣΕΑ για να στεγάσει τον Σύλλογο και τις δραστηριότητές του.

Οι λόγοι που επικαλείται η Υπουργός καταρρίπτονται και μόνο από την απρόσκοπτη λειτουργία και συντήρηση του κτηρίου από τον Σύλλογο επί 41 χρόνια. Αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση είναι το ότι η Υπουργός θέλει να εκδικηθεί τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις επανειλημμένες καταγγελίες του για αποφάσεις της Υπουργού, όπως το γνωστό τσιμεντάρισμα στην Ακρόπολη, τον δανεισμό αρχαιολογικών ευρημάτων σε ξένους οίκους κλπ.  

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και απαιτούμε την άμεση ακύρωση της απόφασης της Υπουργού.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι