ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ. συμμετέχει ο Σ.Ε.Ο.Β.

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΣΕΟΒ 

Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ. συμμετέχει ο Σ.Ε.Ο.Β.

Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ. συμμετέχει ο Σ.Ε.Ο.Β.

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σ.Ε.Ο.Β., έκανε γνωστό πως θα δώσει το αγωνιστικό παρών στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ., υπογραμμίζοντας πως «η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση», ενώ συμπλήρωσε πως «η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Ταυτόχρονα η ελληνική κοινωνία ταλανίζεται από τη μία από καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα και από την άλλη από ακραίες πλημμύρες (και ως συνέχεια των πυρκαγιών ) , βλέποντας το λεγόμενο « επιτελικό κράτος» να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις , ανήμπορο να προσφέρει τα στοιχειώδη στους πολίτες του.»

Ο Σ.Ε.Ο.Β. επισήμανε πως στη συγκέντρωση αυτή διεκδικεί, μεταξύ άλλων, «Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες», «Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού» και «Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.».

Αναλυτικά, η ανακοίνωσε το Σ.Ε.Ο.Β.:

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας , παραμένοντας με συνέπεια και αγωνιστικότητα στις διαχρονικές του θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων , της Υγείας , της Παιδείας , της Ασφάλισης , θα δώσει ξανά το αγωνιστικό «παρών» στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 9 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Ταυτόχρονα η ελληνική κοινωνία  ταλανίζεται από τη μία από καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα και από την άλλη από ακραίες πλημμύρες (και ως συνέχεια των πυρκαγιών ) , βλέποντας το λεγόμενο « επιτελικό κράτος» να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις , ανήμπορο να προσφέρει τα στοιχειώδη στους πολίτες του.

Σε αυτό το δυστοπικό τοπίο , οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης , στο πλάι των δοκιμαζόμενων συμπολιτών τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 14 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, αλλά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, στα χρόνια των μνημονίων, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους. η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά αντίθετα μας στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού ( βλέπε ΟΤΑ , υγειονομικούς , εκπαιδευτικούς κτλ ).

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η φετινή μας συγκέντρωση στη ΔΕΘ έχει ως κεντρικό της αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Μπροστά στα προβλήματα που έχουμε και θεριεύουν, στην προσπάθεια που κάνουν οι κυβερνώντες και τα αφεντικά κάθε απόχρωσης να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει, στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν για να έρθουν νέοι «σωτήρες», εμείς λέμε: Υπάρχει λύση. Οργάνωση - αγώνας -αντεπίθεση.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε :

-Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του πληθωρισμού.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – όχι στις απολύσεις , όχι στις αναστολές εργασίας.

-Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση του Ν. 4808/21 με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις.

- Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στην μισθολογική εξέλιξη.

Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού

Καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεύρυνση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που το δικαιούνται.

Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. - Μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις 37 ώρες με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι