ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛ.Σ. Θήβας: «Προσχολική αγωγή στο Δήμο Θήβας»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Λαϊκή Συσπείρωση  Δήμος Θηβαίων 

Λ.Σ. Θήβας: «Προσχολική αγωγή στο Δήμο Θήβας»

Λ.Σ. Θήβας: «Προσχολική αγωγή στο Δήμο Θήβας»

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας, αναφέρθηκε στον παιδικό σταθμό στη Θήβα, που «αναγκάζεται να λειτουργεί με τμήματα που φτάνουν ακόμη και τα 25 νήπια ανά τμήμα», ενώ συμπλήρωσε πως στις Δ.Ε. Θίσβης και Πλαταιών, που εμφανίζουν τάση μείωσης του μόνιμου πληθυσμού τους, «δεν έχουν καν δημοτικό παιδικό σταθμό». Η Λ.Σ. Θήβας επισήμανε ότι στο Δήμο Θηβαίων «επίσης δεν λειτουργεί ούτε Βρεφονηπιακός Σταθμός, ούτε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», θέτοντας το ερώτημα «Τι έκαναν για αυτά οι επικεφαλής των δύο δίδυμων συνδυασμών κ. Αναστασίου και Στάικος την προηγούμενη 12ετία;»

Αναλυτικότερα, η Λ.Σ. Θήβας ανέφερε:

«Στην πόλη της Θήβας, ο Παιδικός Σταθμός αναγκάζεται να λειτουργεί με τμήματα που φτάνουν ακόμη και τα 25 νήπια ανά τμήμα. Ταυτόχρονα, οι Δημοτικές Ενότητες Θίσβης και Πλαταιών οι οποίες εμφανίζουν τάση μείωσης του μόνιμου πληθυσμού τους, δεν έχουν καν δημοτικό παιδικό σταθμό.

Στο Δήμο μας επίσης δεν λειτουργεί ούτε Βρεφονηπιακός Σταθμός, ούτε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Δεν υπάρχει νέος γονιός, που να μην βασανίζεται στην καθημερινότητά του προσπαθώντας να βρει μόνος του λύση σε ένα πρόβλημα που οφείλεται στην απουσία δημόσιων δομών.

Τι έκαναν για αυτά οι επικεφαλής των δύο δίδυμων συνδυασμών κ. Αναστασίου και Στάικος την προηγούμενη 12ετία;

Απολύτως τίποτα. Για εκείνους δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τι μπορεί και πρέπει να κάνει η επόμενη Δημοτική Αρχή;

- Δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Θήβα, παιδικών σταθμών σε Καπαρέλλι και Δομβραίνα.

Ανάπτυξη, για εμάς, σημαίνει διαμόρφωση υποδομών ώστε οι νέοι άνθρωποι να μένουν στον τόπο τους, τα νέα ζευγάρια να έχουν την έμπρακτη στήριξη του κράτους και της πολιτείας, και όχι να μετατρέπεται η ανατροφή των παιδιών σε πανάκριβη «ατομική ευθύνη».»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι