ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία24ωρη απεργία προκήρυξε το Ε.Κ.Λιβαδειάς

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΕΚΛ  Απεργία 

24ωρη απεργία προκήρυξε το Ε.Κ.Λιβαδειάς

24ωρη απεργία προκήρυξε το Ε.Κ.Λιβαδειάς

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το Ε.Κ.Λ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε πως κήρυξε 24ωρη πανεπαρχιακή απεργία για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, «ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που κατέθεσε για ψήφιση ο Υπουργός Εργασίας», σημειώνοντας πως «Το αντεργατικό αυτό έκτρωμα αυξάνει τις ώρες εργασίας από 8 σε 13 την ημέρα, καταργεί το 5νθήμερο, καταργεί την Κυριακάτικη Αργία και μειώνει την πληρωμή της Κυριακής από 75% σε 40%, ενώ με τις συμβάσεις ελάχιστης προβλεψιμότητας, θα μειώσει το κόστος των υπερωριών στους εργοδότες, δίνοντάς τους την δυνατότητα να συνάψουν τέτοιου είδους συμβάσεις και να καλύπτουν με χαμηλότερο κόστος τις έκτακτες ανάγκες εργασίας.»

Το Ε.Κ.Λ. κάλεσε τα σωματεία της δύναμής του, όλους τους εργαζομένους της επαρχίας Λιβαδειάς, τους φορείς και τους συλλόγους να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 10.30΄, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Λ.:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς κήρυξε 24ωρη Πανεπαρχιακή Απεργία για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, όπως είχε αποφασίσει στη συνεδρίασή του στις 31/8/2023, ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα που κατέθεσε για ψήφιση ο Υπουργός Εργασίας ?δωνις Γεωργιάδης.

Το αντεργατικό αυτό έκτρωμα αυξάνει τις ώρες εργασίας από 8 σε 13 την ημέρα, καταργεί το 5νθήμερο, καταργεί την Κυριακάτικη Αργία και μειώνει την πληρωμή της Κυριακής από 75% σε 40%, ενώ με τις συμβάσεις ελάχιστης προβλεψιμότητας, θα μειώσει το κόστος των υπερωριών στους εργοδότες, δίνοντάς τους την δυνατότητα να συνάψουν τέτοιου είδους συμβάσεις και να καλύπτουν με χαμηλότερο κόστος τις έκτακτες ανάγκες εργασίας.

Ταυτόχρονα το Νομοσχέδιο περιορίζει με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης ακόμη και τη συνδικαλιστική διαμαρτυρία.

Η Κυβέρνηση αυτή απέδειξε τόσο στις φωτιές, όσο και στις πλημμύρες ότι δεν προστατεύει το λαό και την περιουσία του και αυτή τη στιγμή νομοθετεί ενάντια στους εργαζόμενους και υπέρ των εργοδοτών.

Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι όπως στις φωτιές και στις πλημμύρες, μόνο ο λαός στέκεται και αγωνίζεται για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του, έτσι χρειάζεται και τώρα να δοθεί ένας λαϊκός αγώνας από άκρη σε άκρη της χώρας για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που συνθλίβει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του λαού.

Σε αυτό τον αγώνα, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ , η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν συντάσσεται με το λαό και τον κόσμο της εργασίας αλλά με την Κυβέρνηση και τους εργοδότες.    

Καλούμε όλα τα Σωματεία της δύναμής μας, όλους τους εργαζόμενους της Επαρχίας μας, τους Φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανεπαρχιακή Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 ώρα 10.30΄, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 10.30΄ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι