ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠραγματοποιήθηκαν επιτυχώς τα εγκαίνια της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας

Πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς τα εγκαίνια της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας

Πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς τα εγκαίνια της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Σεπτεμβρίου 2023, έλαβε χώρα στη Θήβα η εκδήλωση για τα εγκαίνια του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας, η οποία στέφθηκε από επιτυχία.

Σε αυτή την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός από τον Δημήτρη Δήμου, εκ μέρους των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπασδέκη.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας, όπου ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των τοπικών εκλογών.

Των εκλογών που θα κρίνουν ποιος θα ασκεί τη διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα 4 χρόνια.

Αυτό λοιπόν είναι το δίλημμα.

Τι Δήμο θέλουμε;

Θέλουμε μία από τα ίδια, τα 17 χρόνια να γίνουν 21;

Θέλουμε να ξαναδούμε έργα μετά από 4 χρόνια, δηλαδή ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2027;

Θέλουμε το παραλιακό μέτωπο του Δήμου να γίνει η Πτολεμαΐδα της πράσινης ανάπτυξης;

Μήπως πρέπει να περιμένουμε πότε θα πέσει σοβάς ή πόρτα στα κεφάλια παιδιών για να γίνουν ουσιαστικά έργα συντήρησης και αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία των παιδιών μας;

Ή το πολιτισμικό υπόβαθρο της πόλης να συνεχίσει να κάνει παρέα με τους κάδους απορριμμάτων για άλλα 4 χρόνια;

Είναι πολλά ακόμα τα θέματα, είναι το πανάκριβο νερό, το τάισμα των εργολάβων, το μαράζωμα των υπηρεσιών του Δήμου, η εγκατάλειψη γειτονιών και χωριών στη μοίρα τους.

Μόλις χτες ήμασταν στις κάτω εργατικές, ένα υπό διαμόρφωση γκέτο εγκατάλειψης. Χωρίς καθαριότητα, χωρίς ιδιοκτησιακό καθεστώς, χωρίς κοινόχρηστους χώρους, με δρόμους γεμάτο λακούβες, με απουσία αντιπλημμυρικών έργων.

Μιλήσαμε με τους κατοίκους, το είδαμε καλά. Ο κόσμος από τη μία διψάει για να αλλάξουν τα πράγματα, από την άλλη συνηθίζει κάθε μέρα στη μιζέρια, στη λογική του δε γίνεται τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα.

Κι όμως, τα πράγματα και η καθημερινότητα πάνε από το κακό στο χειρότερο όχι επειδή είναι γραφτό, αλλά επειδή στη Δημοτική Αρχή έχουν στρογγυλοκαθίσει εδώ και πολλά χρόνια συγκεκριμένες συντηρητικές δυνάμεις, που ταυτίζονται απόλυτα με εκείνους που μας έβαλαν στα μνημόνια, που μετέτρεψαν την αγορά εργασίας σε ζούγκλα, τη ζωή σε επιβίωση, τα δικαιώματα σε πανάκριβα εμπορεύματα.

Γίνεται να δαγκώσει το σκυλί το χέρι που το ταΐζει; Δε γίνεται.

Τι να πούνε για την υποστελέχωση των υπηρεσιών οι δίδυμοι συνδυασμοί των κ. Αναστασίου και Στάικου; Πώς να διεκδικήσουν προσλήψεις προσωπικού; Ή τι να ψελλίσουν για τις δομές υγείας, με πρώτο το Νοσοκομείο; Αφού ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα λάβει το χρίσμα της ΝΔ.

Τι ανάστημα να ορθώσουν απέναντι στην επέλαση των ΑΠΕ, πώς να μπούνε μπροστά για να μπει φρένο στην άναρχη, ασταμάτητη εγκατάστασή τους;

Αφού δεν πρωτοπρολάβαιναν να κάνουν εξυπηρετήσεις για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για αυτό και τα προγράμματά τους δε λένε κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ψηφίστε εσείς και θα δούμε μετά. Πάμε κι όπου βγει. Λες και δεν ξέρουμε πού θα βγει.

Επομένως δεν είναι μοιραίο να ζήσουμε άλλη μια τετραετία με το κεφάλι σκυφτό, κοιτώντας ο καθένας πώς θα επιβιώσει ο ίδιος, πώς θα βγάλει την επόμενη μέρα.

Είναι στο χέρι των πολλών, του απλού κόσμου, να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε την πραγματική αλλαγή. Να περάσουμε τη διοίκηση του Δήμου από την υπηρεσία των λίγων, στο πλευρό των πολλών. Να ξεκινήσουμε μία πορεία ανάπτυξης για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου.

Είναι εφικτό αυτό, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όσα περιέχει το πρόγραμμά μας;

Ναι είναι, αυτή είναι η απάντηση, με το χέρι στην καρδιά.

Πρώτον, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα δημοτικών αρχών που υλοποιούν το σύνθημα «Δήμος στην υπηρεσία των πολλών» κάθε μέρα που περνάει.

Ο Δήμος της Πάτρας, έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο. Τεράστιες μειώσεις στα δημοτικά τέλη και την τιμή του νερού. Ανέγερση νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, επαρκής συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων

Δεκάδες έργα γρήγορα και με χαμηλό κόστος, ακριβώς επειδή εκεί ο Δήμος δε δουλεύει για να ταΐζει εργολάβους, αλλά βάζει τις υπηρεσίες και το προσωπικό του να κάνει έργα, προς όφελος του λαού του.

Δεύτερο, μπορούμε να υλοποιήσουμε όσα λέμε, επειδή ο συνδυασμός μας έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, ότι αυτά που λέει τα κάνει πράξη.

Πετάνε οι άλλοι συνδυασμοί την εξυπνάδα, τι να τους ψηφίσετε, αυτοί είναι το ΚΚΕ.

Φυσικά δεν το κρύβουμε, ναι έχουμε τη στήριξη του ΚΚΕ, όμως τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά στα ψηφοδέλτιά μας. Θα δουν δεκάδες λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς ανθρώπους οι οποίοι δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, έχουν διαφορετική προέλευση.

?ρα για να λέμε αλήθειες και όχι κρύα αστεία, ο συνδυασμός αυτό αποτελεί μία μεγάλη, πλατιά αγωνιστική συσπείρωση, συνεργασία.

Ανθρώπων που γνωριστήκαμε στους αγώνες για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα.

Για το Νοσοκομείο, ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Για τα εργασιακά, ενάντια στα λουκέτα στα εργοστάσια, όταν οι άλλοι υποψήφιοι έκαναν τους Πόντιους Πιλάτους.

Για το έγκλημα στα Τέμπη, όταν αποδείχθηκε ότι η νεολαία προβληματίζεται σοβαρά και μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο της.

Ενάντια στους πλειστηριασμούς, όταν σχεδόν χίλιοι άνθρωποι μέσα στον Αύγουστο βροντοφώναξαν ότι στη Θήβα δεν θα επιτρέψουμε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα χωριά, ενάντια στην επέλαση των ΑΠΕ. Σε όλες τις κινητοποιήσεις, όχι σε όσες έγιναν ένα μήνα πριν τις εκλογές. Και συμμετέχοντας για να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί αυτός ο αγώνας, όχι για να βάλουμε τρικλοποδιές και να

Εκεί λοιπόν γνωριστήκαμε, εκεί εκτιμήσαμε ο ένας τον άλλο, εκεί εμπιστευτήκαμε οι ένας τον άλλο.

Δεν παζαρέψαμε καρέκλες, ούτε κάναμε συγκολλήσεις χωρίς καμία ουσιαστική συμφωνία.

Για εμάς λοιπόν ο αγώνας που δίνουμε μπροστά στις εκλογές είναι ουσιαστικός, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να συγκροτηθεί μια ομάδα ανθρώπων που εάν εκλεγούν, θα πραγματοποιήσουν όσα λένε.

Γιατί, μην ξεχνάμε, την τελευταία τετραετία είδαμε τα πάντα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικά μπροστά στις εκλογές, χάθηκε το μέτρημα με τις κωλοτούμπες και τα κομπρεμί για το ατομικό βόλεμα.

Επομένως δεν είμαστε γενικά τα καλά παιδιά, οι τίμιοι που μακάρι να βγαίνατε.

Στο χέρι του κόσμου είναι να βγούμε, να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή.

Ας σκεφτεί σοβαρά ο καθένας, όλοι όσοι απηυδούσαν το προηγούμενο διάστημα με την ανύπαρκτη για τους πολλούς δημοτική αρχή.

Θέλουν ή δε θέλουν αλλαγή;

Κι αν θέλουν, έχουν τη λύση μπροστά στα μάτια τους.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε και ακόμη έναν κρίσιμο παράγοντα.

Το μπλοκ των συντηρητικών δυνάμεων που μας έχει κάτσει στο σβέρκο τόσα χρόνια, για πρώτη φορά έσπασε στα δύο. Για πρώτη φορά, κανείς από τους δύο δεν έχει τη δύναμη που είχαν. Τη δύναμη του 41% των τελευταίων εκλογών.

?ρα ειδικά εκείνοι που δε βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση, τους καλούμε να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αυτοί, όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, δημοκράτες, είναι που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Μην κοροϊδευόμαστε, οι άλλοι δύο συνδυασμοί μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι. Είναι όχι απλώς εξαρτημένοι, αλλά ταυτισμένοι με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής.

Επομένως κι όσοι αποφάσισαν για δικούς τους λόγους να παραστήσουν τα κεντρώα, ή αριστερά δεκανίκια των κ. Αναστασίου και Στάικου, δε μπορούν να πείσουν κανένα με τα περί πολυσυλλεκτικότητας. Σαν κι αυτούς οι συνδυασμοί της κυβέρνησης έχουν αλέσει εκατοντάδες τα τελευταία χρόνια. Δε χρειάζονται κι άλλο τάισμα.

Εμείς τουλάχιστον θα ντρεπόμασταν να λέμε πχ είμαστε κατά των ΑΠΕ, αλλά τα ψηφοδέλτια που έχουν το όνομά μας να μας τα πληρώνουν οι ανεμογεννητριάδες της περιοχής.

Τώρα, ο προοδευτικός, δημοκρατικός, ο απλός κόσμος του Δήμου Θηβαίων μπορεί και πρέπει να κάνει το βήμα.

Να στηρίξει αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας. Για να περάσουμε στη δεύτερη Κυριακή. Το παιχνίδι παίζεται ακόμα, και κάθε μέρα μέχρι την κάλπη θα είναι ανοιχτό το αποτέλεσμα. Τώρα είναι η ώρα να φτάσουμε παντού. Να κάνουμε την έκπληξη, να κάνουμε την αλλαγή.

Όλοι και όλες λοιπόν, για την πραγματική αλλαγή στο Δήμο Θηβαίων.

Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Καλή δύναμη σε όλους και όλες! Είμαστε για τα δύσκολα, μπορούμε να νικήσουμε!»