ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠεριοδεία του Κώστα Μπασδέκη στην Χαλκίδα

Περιοδεία του Κώστα Μπασδέκη στην Χαλκίδα

Περιοδεία του Κώστα Μπασδέκη στην Χαλκίδα

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, με την Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Κώστας Μπασδέκης, τις προηγούμενες ημέρες έκανε περιοδεία στη Χαλκίδα, και συγκεκριμένα σε καταστήματα επισιτισμού, στο ΕΠΑΛ και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Στα καταστήματα επισιτισμού στη συζήτηση με τους εργαζόμενους εντοπίστηκαν για άλλη μια φορά τα ζητήματα που η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αναδείξει σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία. Ο Κ. Μπασδέκης καταδίκασε για μια ακόμα φορά το πρόσφατο απαράδεκτο γεγονός της βίαιης σύλληψης διανομέα από υπαλλήλους του λιμενικού Χαλκίδας.

Στο σχολικό συγκρότημα του Βούρκου, στο ΕΠΑΛ, συνομίλησε με καθηγητές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους μαθητές, τα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας που απαιτούνται να παρθούν.

Σε θερμό κλίμα προχώρησε η συζήτηση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου συμμετείχε και η υποψήφια Δήμαρχος Χαλκιδέων Γρανέτα Τσιβίκα και υποψήφιοι υγειονομικοί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε περιφέρεια και δήμο. Ιδιαίτερα στα μαγειρεία του νοσοκομείου και στο προσωπικό καθαριότητας έγινε συζήτηση για τους όρους δουλειάς, τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μόνιμο προσωπικό και μαζικές προσλήψεις, την εκδίωξη των εργολάβων. Τονίστηκε από το Κ. Μπασδέκη ότι τα θέματα αυτά τα έχει θέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της αρχής του Σπανού και των υπόλοιπων παρατάξεων καθώς συντάσσονται και προωθούν την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας στηρίζοντας την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι