ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Ντασιώτης: «Ολοήμερη μάχη με τον «στρατηγό άνεμο»!!!»

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ

#TAGS: Γιώργος Ντασιώτης  Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων 

Γ. Ντασιώτης: «Ολοήμερη μάχη με τον «στρατηγό άνεμο»!!!»

Γ. Ντασιώτης: «Ολοήμερη μάχη με τον «στρατηγό άνεμο»!!!»

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γ. Ντασιώτης, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, αναφέρθηκε στους δυνατούς ανέμους που επικράτησαν στην περιοχή, και προκάλεσαν ζημιές, με δεκάδες δέντρα να πέφτουν. Ο κ. Ντασιώτης έκανε γνωστό πως ο γερασμένος κορμός του ιστορικού πλάτανου στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου, έπεσε από τους ανέμους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντασιώτης ανέφερε:

«Δύσκολες συνθήκες σήμερα, στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, με δεκάδες δέντρα να πέφτουν από τις αδυσώπητες ριπές του "Στρατηγού άνεμου", τόσο μέσα στο αστικό περιβάλλον, όσο και στην Κωπαΐδα, κάδους απορριμμάτων να ταξιδεύουν και το προσωπικό μας να δίνει τη μάχη του.

Οι συνθήκες ασφάλειας, με τους θυελλώδεις ανέμους, δεν είναι ποτέ ικανοποιητικές και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, από όλους μας, καθώς και μέτρα προστασίας, γιατί ""οσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος"".

Ένα θύμα του "Στρατηγού άνεμου" υπήρξε ο γερασμένος κορμός του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ στην Ι.Μ.Αγίου Νικολάου, της Κοινότητας του Υψηλάντη, στη σκιά του οποίου την 14η Σεπτεμβρίου 1829, υπογράφηκε για πρώτη και μοναδική φορά, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του ’21, συνθηκολόγηση των Τούρκων επί του πεδίου της μάχης. 

Οι Τούρκοι παραχώρησαν όλη την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και τη Χαλκίδα, ενώ οι Έλληνες, από την πλευρά τους, ανέλαβαν την υποχρέωση να αφήσουν τον εχθρό να διέλθει ακωλύτως από το στενό της Πέτρας. Την ίδια ημέρα οι ηττημένοι του ρωσσοτουρκικού πολέμου, Τούρκοι, υπέγραφαν τη συνθήκη της Ανδριανουπόλεως με την οποία ουσιαστικά αναγνώριζαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Στη βάση του Πλατάνου, υπήρχε αναμνηστική πινακίδα, για το γεγονός, η οποία έσπασε και αυτή. Φυσικά θα αποκατασταθεί !!

Η αίσθηση, πάντως, που μου άφησε ο πεσμένος κορμός είναι πως χάθηκε ένας ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ενός συγκλονιστικού γεγονότος της Ελληνικής ιστορίας, ο οποίος είδε όλη την εξέλιξη της "τελευταίας μάχης του αγώνα", όπως καταγράφεται η μάχη της Πέτρας και ως ΦΡΟΥΡΟΣ αυτής της ιστορίας στεκόταν εκεί αγέρωχος.

Ο αμείλικτος χρόνος όμως, καθώς και ο αδίστακτος "Στρατηγός άνεμος", είχαν άλλα σχέδια.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι