ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛειτουργική και Ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γεωργίου

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Εκκλησία 

Λειτουργική και Ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γεωργίου

Λειτουργική και Ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γεωργίου

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, γνωστοποίησε την λειτουργική αλλά και την ποιμαντική δραστηριότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023.

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος, κ. Γεώργιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ναού π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, και με την συμμετοχή μαθητών του 7ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά αναλύοντας το στίχο από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο “καὶ καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως” και ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο στα μαθήματά τους. Επίσης, ευχαρίστησε τις Διευθύντριες των Σχολείων και τις δασκάλες και δασκάλους ευχόμενος καλή δύναμη στο σημαντικό έργο τους, της διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα παιδιά το αντίδωρο, καθώς και εικονίτσες και γλυκίσματα.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου τέλεσε την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων – Κτίριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα “Ενδοοικογενειακή βία: Η διαχείριση του φαινομένου από τους αρμόδιους φορείς”, που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Αλαλκομενών και κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στην Αράχωβα, όπου κατόπιν σχετικής προσκλήσεως απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του διεθνούς ιατρικού συνεδρίου ALPIC 2023: Advanced Learning on Platelets & Thrombosis International Course, το οποίο διοργανώνεται από τη διεθνή Επιστημονική Εταιρεία «European and Mediterranean League Against Thrombotic Diseases (EMLTD)» και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Παθολογίας Ελλάδος.