ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣΟΠΠ για τη μετάβαση από τον καλοκαίρι στο χειμώνα

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΠΕ Βοιωτίας  ΣΟΠΠ 

ΣΟΠΠ για τη μετάβαση από τον καλοκαίρι στο χειμώνα

ΣΟΠΠ για τη μετάβαση από τον καλοκαίρι στο χειμώνα

Γράφει ο Γ.Γ.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Η καθορισμένη εκ του νόμου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Λιβαδειάς παρουσία των εμπλεκομένων φορέων.

Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της θερινής περιόδου που σημάδεψαν, οι καταστροφικές πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια, στην περιοχή της Θήβας και στο νότιο τμήμα του Κορινθιακού καθώς και η φωτιά στον Όσιο Λουκά.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στην εισήγησή της υποστήριξε ότι ο μηχανισμός ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό στις αυξημένες απαιτήσεις ενώ άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις, οι οποίες και συνεχιζονται, στις καμένες περιοχές προκειμένου να αποσοβηθούν νέες καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Παράλληλα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι αντίστοιχες συνεδριάσεις των τοπικών συντονιστικών στους δήμους της Βοιωτίας ο νόμος είναι έτοιμος, είπε η κα Παπαθωμά για την υποδοχή του χειμώνα.

Έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες ποσότητες αλατιού και έχει επικαιροποιηθεί ο όρχος των μηχανημάτων που θα αποτελέσουν το στόλο του συντονιστικού οργάνου στο έργο του αποχιονισμού και της αντιμετώπισης καταστροφών.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι