ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων στο «Ράδιο Θήβα» - Τι είπε για Ρομά, για την μετεγκατάσταση και το Γ.Ν. Θήβας

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Δήμος Θηβαίων  Γιώργος Αναστασίου 

(copyright: Radiothiva.gr)

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων στο «Ράδιο Θήβα» - Τι είπε για Ρομά, για την μετεγκατάσταση και το Γ.Ν. Θήβας

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων στο «Ράδιο Θήβα» - Τι είπε για Ρομά, για την μετεγκατάσταση και το Γ.Ν. Θήβας

Ο κ. Αναστασίου σημείωσε πως δεν γίνεται μια χούφτα άνθρωποι να κάνουν κουμάντο σε μια πόλη

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Θήβα 97,5», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», με τον Γιώργο Πέππα.

Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στο κλείσιμο δύο δημοτικών επιχειρήσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2023, μετά την δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, του δημοτικού οργανισμού και της κοινωφελής επιχείρησης, και θα «περάσουν» στον Δήμο. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι θα γίνει αγώνας ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των υπηρεσιών αυτών, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ένας χάρτης χρονικός που προβλέπεται από την νομοθεσία σχετικά με την δρομολόγηση των εκδηλώσεων, π.χ. ο Βλάχικος Γάμος, υπογραμμίζοντας πως ενδέχεται να δοθεί παράταση.

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των Ρομά, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου, σημειώνοντας πως ήδη από το 2019 είχε επισημάνει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Α.Τ. Θήβας, χαρακτηρίζοντας πως η περιοχή μας είναι «δύσκολη» στο θέμα της εγκληματικότητας, ενώ οι αστυνομικοί έρχονται να αντιμετωπίσουν και άλλα θέματα, και πως η ηγεσία της αστυνομίας αλλά και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη περιοχή στην περιοχή μας, κάτι που επεσήμανε και στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον σημερινό Υπουργό, κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν θα μείνουμε στις υποσχέσεις, όπως μέναμε κατά το παρελθόν, αλλά θα γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις και το αστυνομικό μας τμήμα θα ενισχυθεί», ενώ αναφερόμενος στην «παράλυση» που είχε υποστεί μεγάλο κομμάτι της Θήβας κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν τον θάνατο του 17χρονου, σημείωσε ότι δεν γίνεται μια «χούφτα άνθρωποι να κάνουν κουμάντο σε μια πόλη».

Όσο αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει μια τροπολογία στον νόμο, ώστε να δίνεται το δικαίωμα να παραχωρούνται από το Δημόσιο εκτάσεις, οι οποίες να μπορούν να παραχωρηθούν για τέτοιους λόγους, δίνοντας ως παράδειγμα την τροπολογία που είχε γίνει το 2017 για την κατασκευή του Hot Spot. Ο κ. Αναστασίου γνωστοποίησε πως το θέμα είχε κολλήσει την προηγούμενη περίοδο με την προηγούμενη κυβέρνηση, και πως έθεσε το ζήτημα αυτό στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργεια, που είναι το αρμόδιο Υπουργείο.

Περαιτέρω, ο κ. Αναστασίου έκανε αναφορά στο θέμα της αλλαγής του δικαστικού χάρτη, και στο μεγάλο ζήτημα των Πρωτοδικείων, καθώς υπάρχουν στον νομό, όπως και σε άλλους, διπλά Πρωτοδικεία, σημειώνοντας πως «πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις και από άποψη κτιριακής υποδομής, και από άποψη όγκου εργασιών, έχουμε τις φυλακές, είμαστε σε βιομηχανική περιοχή, και δική μας και σε όμορο Δήμο που εξυπηρετείται από το Πρωτοδικείο της Θήβας, νομίζω το μόνο που μας λείπει είναι η Πρωτεύουσα.», με το τελευταίο κριτήριο να είναι ανάμεσα σε αυτά που προβλέπονται στον νόμο και σε αυτά που λαμβάνονται υπόψη, με τον κ. Αναστασίου να σημειώνει ότι θεωρεί πως θα πρέπει να επιλεγεί ως έδρα του Πρωτοδικείου Βοιωτίας η Θήβα, ενώ έκανε γνωστό πως είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, όπου του έθεσε όλα τα κριτήρια και τα ζητήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, σημειώνοντας πως οι «Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν» σχετικά με την υποβάθμιση ή το κλείσιμο του νοσοκομείου, καθώς έρχονται γιατροί, στελεχώνονται τα τμήματα, και τα ΤΕΠ θα ανακαινιστούν με ένα ποσό 1.300.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας πως αν και η κατάσταση είναι σε καλό δρόμο, χρειάζεται ακόμη αγώνα και προσπάθεια. «Είμαστε μια πολύ μεγάλη περιοχή, είμαστε ο πιο μεγάλος Δήμος της Βοιωτίας, δεν νομίζω ότι το νοσοκομείο αυτό θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί ή να λειτουργεί υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα. Και το ΕΚΑΒ θα πρέπει να ενισχυθεί, γιατί είμαστε σε ένα κομβικό σημείο στον νομό και ίσως σε όλη την Ελλάδα.» σημείωσε ο κ. Αναστασίου.