ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕπίσκεψη Κοτρωνιά στην ΕΦ.Α. Φθιώτιδος και Ευρυτανίας

Επίσκεψη Κοτρωνιά στην ΕΦ.Α. Φθιώτιδος και Ευρυτανίας

Επίσκεψη Κοτρωνιά στην ΕΦ.Α. Φθιώτιδος και Ευρυτανίας

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Γ. Κοτρωνιάς, επισκέφθηκε την προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, κ. Ευθυμία Καράντζαλη, όπου συζήτησαν την πρόταση του κ. Κοτρωνιά για αναδάσωση του ανατολικού τμήματος του Κάστρου, ενώ ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τον σχεδιασμό της Εφορείας όσο αφορά την ανάδειξη του εσωτερικού χώρου του Κάστρου στη Λαμίας.

Ο κ. Κοτρωνιάς, σε ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε στην επίσκεψη αυτή, όπου σημείωσε:

«Είχα την χαρά να επισκεφθώ στο γραφείο της, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ευθυμία Καράντζαλη και να συζητήσω μαζί της την πρότασή μου για αναδάσωση του ανατολικού τμήματος του Κάστρου (Αφανός) αλλά και να ενημερωθώ για τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό της Εφορείας σε σχέση με την ανάδειξη του εσωτερικού χώρου του Κάστρου της Λαμίας.

· Στόχος μου είναι αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης των τειχών

· Να συνεχιστούν οι εργασίες του υπαίθριου θεάτρου (που ως Δήμαρχος είχα ξεκινήσει) και

· Να αποδοθεί στους πολίτες της Φθιώτιδας η χρήση του χώρου για αναψυχή.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η κ.Καράντζαλη και οι συνεργάτες της έχουν προγραμματίσει τόσο τη συνέχιση της αντιστήριξης των τειχών όσο και την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης συνολικής αξιοποίησης του εσωτερικού χώρου του Κάστρου της Λαμίας. Διαβεβαίωσα την κ.Καράντζαλη ότι θα συνδράμω τα μέγιστα, μέσω της κ.Μενδώνη, στην υλοποίηση και χρηματοδότηση του προγραμματισμού της.

Εύχομαι και ελπίζω σύντομα, μαζί με το εν ενεργεία έργο αναστήλωσης της Παναγιάς της Αρχοντικής, να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες και εργασίες ώστε να μπορεί το εμβληματικό Κάστρο να αποτελεί έναν μόνιμο πόλο έλξης πολιτισμού και αναψυχής για όλους εμάς!»