ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στη Βοιωτία

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Εκκλησία 

Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στη Βοιωτία

Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στη Βοιωτία

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τελέστηκε στο Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Οινοφύτων μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο ?γιο Σπυρίδωνα. Επίσης, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του, την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό του προς το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πρόσφερε στο Θεοφιλέστατο κ. Απόστολο αντίγραφο του Τετραβάγγελου του Ησαία Σαλώνων, καθώς και μια εικόνα των Βοιωτών Αγίων ευχόμενος πολύκαρπη αρχιερατική διακονία.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνος στους δρόμους των Οινοφύτων με τη συμμετοχή των αρχών και πλήθους πιστών.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος του ομωνύμου χωρίου του Δήμου Ορχομενού. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά δια πρεσβειών του προστάτη τους Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι