ΑρχικήΑθλητικάO πανηγυρισμός στο γκολ, δείχνει πολλά

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

#TAGS: Γιώργος Αγγέλου  Ποδόσφαιρο 

(copyright: PIXABAY)

O πανηγυρισμός στο γκολ, δείχνει πολλά

O πανηγυρισμός στο γκολ, δείχνει πολλά

Γράφει ο Γιώργος Αγγέλου

Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Το radiothiva.gr και η εφημερίδα «Η ΣΚΥΤΑΛΗ», φιλοξενούν την στήλη «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ» κάθε Παρασκευή με αρθρογραφία που θα αφορά το αναπτυξιακό, το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με συνεργάτη τον Βοιωτό προπονητή Γιώργο Αγγέλου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ....

Απο τον Γιώργο Αγγέλου 


O πανηγυρισμός στο γκολ, δείχνει πολλά...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ σε όλους...

Ο πανηγυρισμός στα γκολ, είμαι μια κομβική στιγμή, για να ελέγξεις την ψυχική υγεία μιας ομάδας.

Αυτά τα δευτερόλεπτα χαράς, επιτρέπουν την αξιολόγηση, για την όλη εσωτερική λειτουργία μιας ομάδας και τον έλεγχο της συνοχής, μεταξύ των παικτών.

Βέβαια, σε τέτοιες στιγμές, είναι σημαντικό να δεις, αν η ''γιορτή'' είναι συλλογική, με τους παίκτες να συμμετέχουν OΛΟΙ ΜΑΖI, ή αν κάποιοι που σκοράρουν, αντιδρούν μεμονωμένα με κανα δυο άλλους «φίλους τους»,   ξεχωριστά.

Πολλές φορές, πρέπει να παρατηρούμε, αν ο πανηγυρισμός ενός γκολ, είναι αυθόρμητος, φυσικός και διαφορετικός κάθε φορά, ή αντίθετα αν τον ζητάμε μέσα από το περιβάλλον της ομάδας, ''για να τον βλέπουν οι απ΄έξω....''.

Αν μια ομάδα, πανηγυρίσει το γκολ συνολικά και αυθόρμητα, αυτό δείχνει, ότι είναι σε άριστη ψυχική Υγεία, κάτι πάρα πολύ σημαντικό, για τα ''αποδυτήρια'' της. 

Δείχνει γενικότερα, ότι το γκρουπ και γενικότερα ένας οργανισμός, είναι ενωμένος και με πολύ υψηλό δείκτη συνοχής. Ένα έμπειρο ''μάτι'', μπορεί να διακρίνει τον αυθόρμητο, από τον ''δήθεν'' πανηγυρισμό.

Αν τώρα ένας ποδοσφαιριστής, πανηγυρίσει για παρατεταμένο χρόνο, τελείως ατομικά και ξεχωριστά από τους συμπαίκτες του, αυτό δείχνει παραπάνω εγωισμό, από τα επιτρεπτά όρια.

Κανένας ποδοσφαιριστής από το πιο χαμηλό , μέχρι το υψηλότερο επίπεδο, δεν πρέπει να ξεχνά ότι το πρώτο πράγμα στο ποδόσφαιρο, είναι η συνοχή, η ΟΜΑΔΑ και η συλλογική πειθαρχία.

Όλα δηλαδή, εξαρτώνται από τη δουλειά ολων , μεσα στο σύλλογο. Δεν περισσεύει κανείς.

Μια ομάδα, δεν μπορεί να πετύχει τίποτα χωρίς τη βοήθεια του κάθε παίκτη της ξεχωριστά, όμως: κανένας παίκτης, δεν μπορεί να πετύχει απολύτως τίποτα μόνος του, χωρίς τη ΔΥΝΑΜΗ της ΟΜΑΔΑΣ.

Στο ποδόσφαιρο είσαι καλός, θετικός και δυνατός, μόνο αν έχεις μαζί σου, τους συμπαίκτες σου.

Οι συναισθηματικοι δεσμοί, μπορουν να δουλευτούν και στην προπόνηση, με ειδικές συνθήκες άσκησης , όταν όλοι μαζί προσπαθούν να επιλύσουν δύσκολες ανταγωνιστικές καταστάσεις, που συμβαίνουν στο παιχνίδι.

Αυτό φέρνει ηθική ικανοποίηση και γεμίζει χαρά, όλο το σύνολο, την ωρα που γίνεται η προπόνηση και το χαμόγελο όλων, υποδηλώνει την Υγεία που βγαίνει από την λειτουργία της ομάδας.  

Πρέπει όλοι μέσα στις ομάδες και όχι μόνο τα τεχνικά επιτελεία, να τονίζουμε την ανάγκη να υπάρχουν ισχυροί δεσμοι σε κάθε ομάδα και σε κάθε στιγμή ενός παιχνιδιού, ακόμα και φιλικού.

Επίσης, η στάση και η συμπεριφορά στον πάγκο, λένε πολλά για το πνεύμα μιας ομάδας.

Όλα αυτά που αναφέραμε πιο πριν, πρέπει να αποτελούν πολύ βασικές αρχές και στο παιδικό ποδόσφαιρο και γενικότερα στο ποδόσφαιρο νέων.

Πρέπει, να διδάξουμε και να πείσουμε τα παιδιά, ότι τα γκολ δεν πρέπει να πανηγυρίζονται μεμονωμένα, αλλά συνολικά. Πρέπει αυτό να το μάθουν, από μικρή ηλικία και τα κέρδη στο μέλλον σε πολλά θέματα, θα είναι τεράστια στις ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, που θα διαμορφώσουν οι πιτσιρικάδες με την πάροδο των ετών.

Το ομαδικο πνεύμα στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο , είναι ό, τι πιο σημαντικό. Απο κει ξεκινάει η δημιουργία μιας πολύ δυνατής και ανταγωνιστικής ομάδας. Ξεκάθαρα....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

προπονητής ποδοσφαίρου UEFA B'