ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτον υπουργό δικαιοσύνης η πρώην επαρχία Λιβαδειάς

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Στον υπουργό δικαιοσύνης η πρώην επαρχία Λιβαδειάς

Στον υπουργό δικαιοσύνης η πρώην επαρχία Λιβαδειάς

Γράφει ο Γ.Γ.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Δεδομένη θεωρείται, σύμφωνα με πηγές, η συγχώνευση του ενός από τα δύο πρωτοδικεία στη Βοιωτία, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

Σε θέσεις μάχης, για πολλοστή φορά υπεισέρχονται οι δύο πρώην επαρχίες, για ένα πόλεμο που προκαλεί η κυβέρνηση με βέβαιο χαμένο τη δικαιοσύνη, τη Βοιωτία και τον πολίτη.

Στο βωμό της δήθεν καλύτερης απόδοσης της ελληνικής δικαιοσύνης και στη βάση πορίσματος της Παγκόσμιας Τράπεζας, το αρμόδιο υπουργείο συνδέει τη δικαιοσύνη με την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις και δια της οικονομίας κλίμακας βάζει "λουκέτα" σε πρωτοδικεία και εφετεία.

Ήδη ο δήμαρχος Λεβαδέων με τη συγκατάθεση των δημάρχων των όμορων δήμων προγραμμάτισε για τις 18 Ιανουαρίου συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης προκειμένου η αντιπροσωπεία των αιρετών και ο δικηγορικός σύλλογος Λιβαδειάς, να αποτρέψουν οποιαδήποτε πρόθεση υποβάθμισης του πρωτοδικείου της Βοιωτικής πρωτεύουσας.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες επίκειται η έκτακτη σύγκληση του ΔΣ με θέμα το πρωτοδικείο της Λιβαδειάς.