ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Κώστας Νίκας μίλησε για το Βοιωτικό ποδόσφαιρο στο «radiothiva» (Ηχητικό)

(copyright: Radiothiva.gr)

Ο Κώστας Νίκας μίλησε για το Βοιωτικό ποδόσφαιρο στο «radiothiva» (Ηχητικό)

Ο Κώστας Νίκας μίλησε για το Βοιωτικό ποδόσφαιρο στο «radiothiva» (Ηχητικό)

«Να παίξουν τα παιδιά τα δικά μας, και να μην πληρώνουν ποδοσφαιριστές, είναι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να ιδρώνουν για την φανέλα και να παίζουν για την φανέλα ή για το χωριό»

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, κ. Κώστας Νίκας, παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Θήβα 97,5», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», με τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Πέππα, όπου αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων ήταν τα προβλήματα στο Βοιωτικό ποδόσφαιρο, για τις δυσκολίες που αφορούν την εγγραφή στο μητρώο της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και στην ανάγκη για χρήση και ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τη Βοιωτία.

Αναλυτικότερα:

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αναφορικά με την έλλειψη σταδίων, και στη συρρίκνωση του ποδοσφαίρου στις μικρότερες κατηγορίες, ο κ. Νίκας αρχικά επεσήμανε πως είναι εδώ για όλες τις ομάδες «και δεν έχουμε άσπρα και μαύρα πρόβατα», συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι διεξάγεται μεγάλος αγώνες, μέσω των Δημάρχων και της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι κάποια γήπεδα έχουν φτιαχτεί, ενώ κάποια άλλα φτιάχνονται, ενώ ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρμόδιοι δεν συντηρούν σωστά τα γήπεδα, και στα μέσα της περιόδου ξεραίνονται και λασπώνουν.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε πως η ΕΠΣ Βοιωτίας δεν έχει χάσει ομάδες, με συνολικά 36-37 ομάδες και 60 παιδικές ομάδες, αναφέροντας πως το μείον που έχει η ΕΠΣ Βοιωτίας είναι πως στην Α` κατηγορία δεν είναι πλήρες ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, με εννέα ομάδες, επεξηγώντας πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο ρόλο στα οικονομικά των παραγόντων των ομάδων αυτών, και πως πάρα πολλά παιδιά κατά την περίοδο του κορωνοϊού δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο, με απότοκο πλέον να υπάρχει έλλειψη ποδοσφαιριστών στη Βοιωτία.

Ακόμη, ο κ. Πρόεδρος σημείωσε πως ένας ακόμη παράγοντας είναι το πως οι προπονητές ζητούν από τους παράγοντες να φέρουν ποδοσφαιριστές ενώ έχουν ποδοσφαιριστές, ώστε να κάνουν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να έχουν σε καλύτερο επίπεδο τις ομάδες τους, «με τους ποδοσφαιριστές από ένα σημείο και μετά να μην ξέρουν τι ζητάνε.» Ο κ. Νίκας συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, πως οι προπονητές δεν παράγοντες ποδοσφαιριστές, και πως τα «παιδιά τα δικά μας τα Βοιωτικά δεν τα αναδεικνύουν», φέρνοντας ποδοσφαιριστές από την Αθήνα ή την Χαλκίδα, υπογραμμίζοντας ότι «όταν είσαι προπονητής, βγάζεις και πέντε παίχτες, να δείξεις ότι έχεις κάνει κάτι. Τώρα η Ελλοπία, ολόκληρο χωριό, να μην έχει ένα παιδί από την Ελλοπία να παίζει μπάλα;». Ο κ. Νίκας συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο κάθε προπονητής θέλει να δείχνει ότι έχει την πρωτιά, δεν τον ενδιαφέρει για τους ποδοσφαιριστές».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία των προπονητών και να χρησιμοποιούνται παιδιά από την περιοχή, ο κ. Νίκας απάντησε θετικά, σημειώνοντας «να παίξουν τα παιδιά τα δικά μας, και να μην πληρώνουν ποδοσφαιριστές, είναι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να ιδρώνουν για την φανέλα και να παίζουν για την φανέλα ή για το χωριό, όποιος θέλει, όποιος δεν θέλει ας κάτσει σπίτι του.», ενώ συμπλήρωσε πως αν είναι να πάρει κάποιος «μεροκάματο» να πάει στη Γ` Εθνική, ή στην Super League 2.

Αναφορικά με τους στόχους της ΕΠΣ Βοιωτίας για το 2024, ο κ. Νίκας απάντησε ότι θέλουν να κρατήσουν τις ομάδες ζωντανές, κάνοντας αναφορά στο θέμα του μητρώου, επεξηγώντας πως ο κάθε σύλλογος χρειαζόταν τουλάχιστον 1.500 ευρώ, για δικηγόρους, έγγραφα, λογιστές, κ.τ.λ.π., κάτι που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για παράγοντες που ασχολούνται ερασιτεχνικά, ενώ συμπλήρωσε πως αυτό θα έπρεπε να το είχε κάνει ή η Κυβέρνηση, ή η Περιφέρεια, ή οι Δήμοι, και όχι οι παράγοντες οι ερασιτέχνες, που ματώνουν καθημερινά και βάζουν λεφτά από τις οικογένειες τους για να κρατήσουν τις ομάδες, και πως αυτή η διαδικασία γίνεται κάθε χρόνια, δεν είναι μια φορά και τέλος. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι