ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣε θέσεις μάχης Θήβα και Λιβαδειά για τα πρωτοδικεία

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Πρωτοδικεία 

Σε θέσεις μάχης Θήβα και Λιβαδειά για τα πρωτοδικεία

Σε θέσεις μάχης Θήβα και Λιβαδειά για τα πρωτοδικεία

Γράφει ο Γ.Γ.

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Σε θέση μάχης και η Θήβα για το μείζον ζήτημα της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη που προωθεί το υπουργείο δικαιοσύνης και καταργεί το ένα από τα δύο πρωτοδικεία στη Βοιωτία.

Σύσκεψη φορέων στη Θήβα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου ενημέρωσε για τη διευρυμένη σύσκεψη φορέων της περιοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος δράσης για τη διεκδίκηση της διατήρησης λειτουργίας πρωτοδικείου της Θήβας.

Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου και πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Σωσώ Μανάρα υποστηρίζουν ότι, το πρωτοδικείο της Θήβας πληροί το σύνολο (εκτός της πρωτεύουσας του νομού) των προυποθέσεων που θέτει το πόρισμα στο οποίοι στηρίζεται ο νέος δικαστικός χάρτης.

Το υπουργείο αντιπαρέρχεται το κοινό αίτημα των δύο πόλεων για την εξαίρεση της Βοιωτίας από τις προβλέψεις του σχεδιασμού και ταυτόχρονα ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ Λιβαδειάς και Θήβας.

Ο Γιώργος Αναστασίου, τορπίλισε το κοινό μέτωπο των δημάρχων της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς που επιχείρησε ο Δημήτρης Καραμάνης και εταίρος διεκδικητής για την προγραμματισμένη στις 18 Ιανουαρίου συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας τη δικαστική εξυπηρέτηση πολιτών των δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου Θεσπιέων από το πρωτοδικείο της Θήβας.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι