ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝέος Δικαστικός χάρτης. Διαιρεμένη η Βοιωτία στη διεκδίκηση

ΒΟΙΩΤΙΑ

(copyright: Radiothiva.gr)

Νέος Δικαστικός χάρτης. Διαιρεμένη η Βοιωτία στη διεκδίκηση

Νέος Δικαστικός χάρτης. Διαιρεμένη η Βοιωτία στη διεκδίκηση

Γράφει ο Γ.Γ.

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Το πολιτικό κόστος στο οποίο υπολογίζει και φοβάται η ελληνική κυβέρνηση, τροφοδοτεί και τον κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς για το θέμα της μεταρρύθμισης στο χώρο της δικαιοσύνης.

Το γεγονός ότι το υπουργείο δικαιοσύνης διαμηνύει σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι διατεθειμένο να συντηρήσει το δίλημμα του διπόλου της ισόρροπης ανάπτυξης στη Βοιωτία και απλά δέχεται τις εισηγήσεις των δύο πόλεων στο πλαίσιο της δήθεν διαβούλευσης, παραπέμπει την όποια τελική απόφαση σε ανώτερο ή ανώτατο πολιτικό επίπεδο και προσδίδει στη διεκδίκηση μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά.

Γι'αυτό αλλωστε και πολλοί χαρακτηρίζουν προσχηματική τη διεκδίκηση της εξαίρεσης της Βοιωτίας από το σχέδιο του υπουργείου στη βάση των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει ο νόμος.

Οι θέσεις μάχης μεταξύ των δύο πόλεων έχουν ήδη ληφθεί, ο Δημήτρης Καραμάνης έκανε τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου και την Τρίτη ακολουθεί η συνάντηση του Γιώργου Αναστασίου με τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, για τη διεκδίκηση του δήθεν κοινού αιτήματος της εξαίρεσης της Βοιωτίας, από τις προβλέψεις του σχεδίου.

Διαιρεμένη η Βοιωτία διεκδικεί, οπότε ανάλογο θα είναι και το αποτέλεσμα.