ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυμμετοχή του Γ. Κοτρωνιά στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

#TAGS: Γιώργος Κοτρωνιάς  ΝΔ 

(copyright: PEXEL)

Συμμετοχή του Γ. Κοτρωνιά στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Συμμετοχή του Γ. Κοτρωνιά στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, όπως έκανε γνωστό μέσα από το Facebook, συμμετείχε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που είχε θέμα την αξιοποίηση του πλούτου της Φθιωτικής γης.

Αναλυτικότερα ο κ. Κοτρωνιάς έγραψε στην ανάρτησή του:

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σήμερα, συμμετείχα στην έναρξη του 1ου Συνεδρίου αγροτικής επιχειρηματικότητας με θέμα, την αξιοποίηση του πλούτου της Φθιωτικης γης, για ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από την ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδας, υπό την αιγίδα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Κώστα Μπαγινέττα και πλήθος εκλεκτών ομιλητών.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την πρωτοβουλία του αυτή, μιας και το αύριο της Φθιώτιδας περνάει σίγουρα και πρωταρχικά μέσα από την πρωτογενή παραγωγή, η οποία όμως είναι πλέον ανάγκη να μπει στην λογική και την τροχιά της αγροτικής επιχειρηματικότητας. 

Κατά τον χαιρετισμό μου αναφέρθηκα στα εξής:

Πρώτα απ´ όλα στη γη της Φθιώτιδας, την ερίβολο Φθία του Ομήρου, η οποία ασφαλώς και περικλείει πλούτο και συνέχισα: - «θεωρώ πολύ πετυχημένο τον τίτλο και την θεματολογία του συνεδρίου, αφού συνδυάζει τις δύο προϋποθέσεις δηλαδή τον πλούτο της Φθιωτικής γης και την αγροτική επιχειρηματικότητα που μπορούν να οδηγήσουν στον τελικό στόχο που είναι η βιώσιμη ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκα στις πρόσφατες πρωτοβουλίες μου σε σχέση με την ακαρπία και την διαβεβαίωση του υπουργού ότι το θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, τόνισα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τις πρωτοβουλίες του για νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και το νέο ΝΣ για την ένταξη των αγροτών στα επιμελητήρια της Ελλάδος αλλά και το γενικότερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό κόσμο.

Ολοκλήρωσα τον χαιρετισμό μου με την πεποίθηση ότι όταν οι αγρότες μας ευημερούν, ευημερεί ολόκληρη η Φθιωτική κοινωνία.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι