ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝίκη της Λιβαδειάς στη διεκδίκηση του Πρωτοδικείου

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Πρωτοδικεία 

Νίκη της Λιβαδειάς στη διεκδίκηση του Πρωτοδικείου

Νίκη της Λιβαδειάς στη διεκδίκηση του Πρωτοδικείου

Εκτεθειμένος ο Κυβερνητικός Βουλευτής στο λαό της επαρχίας Θήβας περί του αντιθέτου

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η πρωτεύουσα του νομού βγήκε νικήτρια στο «μπρα ντε φερ» μεταξύ των δύο «ισοδύναμων» πόλεων της Βοιωτίας στην εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη.

Δια στόματος υπουργού επικρατείας Μάκη Βορίδη από τη Λιβαδειά και στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της ΔΕΕΠ Βοιωτίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνει τη Μητροπολιτική έδρα του Πρωτοδικείου στη Λιβαδειά και ιδρύει έδρα μεταβατικού Εφετείου στη Θήβα με ταυτόχρονη αναφορά και των δύο πόλεων στο Εφετείο της Χαλκίδας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η κόντρα που αναπτύχθηκε στο πεδίο της διεκδίκησης μεταξύ Καραμάνη-Κτιστάκη εκτονώθηκε με την ανακοίνωση της απόφασης και τη συγνώμη του δημάρχου Λεβαδέων ενώ τριγμούς στην εκλογική περιφέρεια Θηβών στην κυβερνητική παράταξη αναμένεται να προκαλέσει η αναφορά του Μάκη Βορίδη στην καθοριστική συνδρομή του βουλευτή στη διατήρηση των σωστών ισορροπιών στο νομό.

Το βασικό κριτήριο της κυβέρνησης για την οριζόντια εφαρμογή του σχεδίου της παγκόσμιας τράπεζας το οποίο και διαμορφώνει πλέον το νέο δικαστικό χάρτη στην Ελλάδα είναι όπως υπογράμμισε στην ομιλία του και ο Μάκης Βορίδης, η πρωτεύουσα του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βοιωτίας Νίκος Λύγγος φανερά αιφνιδιασμένος από την απόφαση της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά «… δεν το περιμέναμε, μας τη φέρατε…», άνοιξε το παράθυρο σε μία «προχωρημένη πρόταση», από την πλευρά της Θήβας προφανώς στη νέα μεταρρύθμιση στο χώρο υγείας, που έρχεται όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός επικρατείας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η αποδόμηση κατακτήσεων της Βοιωτίας συνεχίζεται στο πλαίσιο των «αναγκαίων» μεταρρυθμίσεων καθώς όπως ο υπουργός επεσήμανε με νόημα ο νέος υγειονομικός χάρτης, όταν έρθει, δεν θα γίνει «με τον στενό τρόπο όπως εδώ» αναφερόμενος προφανώς στα κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν.

Γράφει ο Γ.Γ.