ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕξάμηνο Μνημόσυνο του π. Νικολάου Τάσιου

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Εκκλησία 

Εξάμηνο Μνημόσυνο του π. Νικολάου Τάσιου

Εξάμηνο Μνημόσυνο του π. Νικολάου Τάσιου

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Συμπληρώθηκαν, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, έξι μήνες από την κοίμηση του μακαριστού ιερέα π. Νικολάου Τάσιου. Την ίδια ημέρα, στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου Μαυρονερίου, τελέστηκε μνημόσυνο για την ανάπαυση της εκλεκτής ψυχή του. Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από ιερείς, πνευματικά παιδιά του μακαριστού ιερέα, ενορίτες και πιστούς που γέμισαν το Ναό για να προσευχηθούν για την ψυχή του αειμνήστου π. Νικολάου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιερό Χρυσόστομο, του οποίου την ανακομιδή των ιερών λειψάνων τιμά η Εκκλησία την 27η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους περί ιερωσύνης λόγους του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τους οποίους έκανε πράξη στη ζωή του ο μακαριστός π. Νικόλαος.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ιερού Χρυσοστόμου, καθώς και στο πολίτευμα της Εκκλησίας που είναι ο Σταυρός τονίζοντας ότι ο χριστιανός σε όλες τις εποχές καθημερινά ζει τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού. Επίσης, αναφέρθηκε στο μακαριστό π. Νικόλαο, το ιερατικό του ήθος, τη βαθιά του πίστη, την αγάπη του στο Θεό και τους ανθρώπους και την προσφορά του στην Εκκλησία ευχόμενος ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στην πρεσβυτέρα του, στα παιδιά και εγγόνια του, στα πνευματικά του τέκνα και στους ενορίτες του.

Μετά την απόλυση τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Νικολάου, που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι