ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜαθητές επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Μαθητές επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Μαθητές επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, τους οποίους συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους, επισκέφθηκαν, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Απόστολο Δαγδελένη, να τους καλωσορίζει, ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για το ιστορικό της Βιβλιοθήκης, για το έργο και την λειτουργία της, το ρόλο και την αξία των βιβλιοθηκών, την διαδικασία εγγραφής νέων μελών και δανεισμού βιβλίων από την Βιβλιοθηκονόμο Μάγδα Παπαδοπούλου.

Ακολούθησε δράση φιλαναγνωσίας με την ανάγνωση του παραμυθιού «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο» του Charlie Mackesy εκδ. Παπαδόπουλος. Ένα παραμύθι που αφηγείται μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σ’ ένα φιλομαθές αγόρι με περίσσια περιέργεια για τον κόσμο γύρω του, έναν τυφλοπόντικα λαίμαργο και γεμάτο ζωή, μια αλεπού κουρασμένη από τις κακουχίες, κι ένα σοφό και ευγενικό άλογο. Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα έφτιαξε από μία αφίσα με μότο τις αγαπημένες φράσεις από το βιβλίο και την συμπλήρωσαν με ζωγραφιές και χρώματα.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι